Uw bedrijvengids
Bedrijven

Uw rieten dak onderhouden, daar helpen we bij!

Mensen schaffen het steeds vaker aan, een rieten dak. Het is nou eenmaal een prachtig beeld. Ook is het overal te plaatsen. Op een oude, authentieke boerderij, of op een nieuwe vrijstaande villa. Steeds meer architecten omarmen een rieten dak. Voor zowel moderne bouw, als klassiek. Riet past overal bij. Van den Bergh Rietdekkers is er voor u om u zoveel mogelijk te helpen bij het kiezen van het perfecte rieten dak.

Er zijn namelijk een aantal zaken die u mee moet rekenen. De hellingshoek bijvoorbeeld. Over het algemeen geldt: hoe steiler de kap, hoe beter. Hemelwater wordt snel afgevoerd waardoor het dak sneller droogt. De ideale hoek is 45 graden. Licht en lucht is ook een belangrijk onderdeel. Een rieten dak houdt van licht en lucht. Het riet heeft dat nodig om snel te kunnen drogen. U kunt zich afvragen: Onderhouden rieten dak, hoe doe ik dat? Onderhoud is de laatste, maar waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel. Een rieten kap heeft regelmatig onderhoud nodig, net zoals houtwerk regelmatig een verfbeurt nodig heeft.

Er zijn verschillende maatregelen wat wij ondernemen om de levensduur van uw rieten dak te verlengen. Zoals verdrijven. Bij verdrijven maken we ruimte tussen het riet en de binding. Hier steken we vervolgens nieuwe riet in waardoor het riet de originele dikte weer krijgt. Dat gebeurt laag voor laag. Naast verdrijven doen we ook aan bijstoppen. Met bijstoppen maken we het dak eerst schoon en kijken we waar de slechtste plekken in het rietpakket zich plaatsvinden. Alleen deze plekken vullen we op met nieuw riet. In tegenstelling tot verdrijven, krijgt het dak niet de originele dikte terug. Ook bestrijden we met harde hand mos. Algen en mossen vormen een groen waas op het dak waardoor het dak minder snel droogt. Voor de levensduur van het dak is het belangrijk dat dit jaarlijks wordt gecontroleerd. Doen we dit, dan controleren we het hele dak en verwijderen alle algen en mossen grondig. Daarna behandelen we het dak met een preventief bestrijdingsmiddel.

https://www.rietwerk.nl/