Uw bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Welke bureaustoelen moet ik kopen voor mijn werknemers?

Werken in een goede houding is heel erg belangrijk. Dat geldt natuurlijk voor mensen die fysiek een zwaar beroep hebben, maar ook zeker voor de mensen die dagelijks lang achter een bureau moeten zitten. Ook dan is het namelijk belangrijk dat iemand in een goede positie zit waardoor er geen blessures opgelopen kunnen worden. Een goede bureaustoel is de ideale manier om dit voor elkaar te krijgen. Dat komt namelijk omdat een bureaustoel erbij helpt om de juiste positie aan te nemen. Een goede bureaustoel moeten daarom voldoen aan een aantal eisen. We gaan je in deze tekst laten zien wat het belang is van een goede bureaustoel en welke bureaustoel het beste gekocht kan worden voor jouw werknemers.

Een goede bureaustoel voor een goede houding

Zoals we zojuist al aangaven is het belangrijk dat iemand die voor een langere tijd achtereen in een bepaalde houding zit, een goede houding aanneemt. We leven in een tijd waarin thuiswerken steeds meer voorkomt en het dus ook belangrijk is dat iemand die thuis werkt een goede bureaustoel aanschaft. Dat is namelijk belangrijk zodat u blessures kunt voorkomen. Een verkeerde houding kan veel nadelige gevolgen hebben. Het kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat u lichte pijn in de rug krijgt, maar het kan uiteindelijk ook ergere gevolgen hebben. Het kan zelfs zo zijn dat een verkeerde houding er uiteindelijk voor zorgt dat u een hernia krijgt. Kortom: Goede stoel zorgt voor een goede houding wat blessures kan voorkomen. Moet je als bedrijf een bureaustoel kopen voor een werknemer of voor werknemers? Welke bureaustoel kiest jij dan?

Wat is een goede bureaustoel?

Om die vraag te beantwoorden is het belangrijk om te weten waar een goede bureaustoel precies aan moet voldoen. Het belangrijkste aan de stoel is natuurlijk dat deze zorgt voor een goede houding. Hiervoor is het belangrijk dat de stoel ingesteld kan worden op het lichaam. Niet iedereen heeft dezelfde lengte en daardoor is het belangrijk dat een stoel op iemands lengte ingesteld kan worden. De positie die iemand moet aannemen is als volgt: iemand moet met een rechte rug tegen de leuning aan kunnen zitten, zijn knieën kunnen buigen in een hoek van 90 graden en zijn voeten Dan ook nog plat op de grond kunnen zetten. Hiervoor is het dus belangrijk dat een stoel in hoogte ingesteld kan worden. Op die manier kunnen mensen met verschillende lengtes qua benen op de stoel zitten. Vervolgens is het belangrijk dat iemand de leuning in de rug in kan stellen. De een heeft nou eenmaal iets meer ondersteuning nodig vanuit de leuning dan de ander. Vaak kan een leuning omhoog en naar beneden ingesteld worden, maar bij veel stoelen is het ook mogelijk om steun in de onderrug te krijgen. Daarna komen ook nog de armleuningen. Het moet voor iemand namelijk mogelijk zijn om zijn armen te kunnen rusten. Dit gebeurt uiteraard op de armleuningen. De conclusie is dus dat er dus flink veel punten zijn waar een goede bureaustoel aan moet voldoen.