Uw bedrijvengids
Image default
Horeca

Welke horeca vaatwasser heb jij nodig?

Een vaatwasser in je horecazaak is natuurlijk handig. Het scheelt een hoop handwerk en dat scheelt tijd en personeelskosten. Het is daarbij wel zaak dat je een horeca vaatwasser aanschaft en niet een gewone vaatwasser voor in de keuken van je woning. Een horeca vaatwasser heeft namelijk een snellere cyclus waardoor je snel weer door kunt met je werk. Daarnaast is het voor een horeca vaatwasser van belang dat deze niet te veel water verbruikt voor de snelle cyclus. Niet iedere horecazaak is hetzelfde, daarom zijn er verschillende soorten horeca vaatwassers die je kunt kiezen.

 

Bij veel en grote afwas

Wanneer je veel afwas hebt omdat er zowel fanatiek gekookt wordt als veel gegeten wordt in de zaak bijvoorbeeld, heb je ook een grote horeca vaatwasser nodig. Het liefst eentje die ook nog een grote opening heeft om pannen, schalen en andere grote dingen die niet in een normale vaatwasser passen in één keer in te schuiven. Het meest praktisch is de doorschuifvaatwasser. Aan de ene kant heb je een spoelbak en aan de andere kant een RVS aanrechtblad om de vaat even af te laten stomen nadat de vaatwasser gewassen heeft op hoog tempo.

 

Glazenspoelmachine

Misschien is eten in jouw horecazaak juist bijzaak en wordt er vooral gedronken. Dan heb je meer baat bij een glazenspoelmachine. Deze horeca vaatwasser is speciaal voor glazen gemaakt. De glazen worden hier weer blinkend schoon van en ze worden niet dof. Andere vaatwassers zijn vaak minder geschikt voor glazen. Vooral omdat glas delicaat is ten opzichte van grote objecten zoals kookgerei of borden. Is glas je voornaamste afwas? Ga dan voor een glazenspoelmachine als horeca vaatwasser.

 

Voorlader voor gemiddelde afwas

Wanneer je in jouw zaak verschillende soorten afwas continu hebt, kun je een doorschuifvaatwasser overwegen. Een alternatief is een voorlader. De voorlader is wat kleiner en vaak ook wat minder duur dan de doorschuifvaatwasser. Ook deze horeca vaatwasser heeft een korte cyclus. Het voordeel is dat deze geschikt is voor alle soorten vaat. Van glazen tot pannen. Er zijn verschillende formaten voorlader horeca vaatwassers op de markt. Zo kun je een horeca vaatwasser kiezen die past bij de ruimte die jij hebt en de vaat die jij moet wassen in je zaak.

 

Kijk voor inspiratie eens op HorecaTraders.com.