Uw bedrijvengids
Image default
Eten en drinken

Een BBQ organiseer je zo

Het organiseren van een goede BBQ lijkt vaak een stuk gemakkelijker dan dat het eigenlijk in werkelijkheid is een az bbq bestellen is dan misschien een betere keuze. Allereerst is het van belang dat je exact weet hoeveel mensen of er daadwerkelijk komen, zodat je hier rekening mee kunt houden qua inkopen. Je kunt je voorstellen, dat wanneer jij zo’n 20 mensen uitnodigt en de helft om wat voor reden dan ook niet kan komen, je natuurlijk veel te veel vlees overhoudt als je dit allemaal al hebt ingekocht. Zorg er daarom altijd voor, dat wanneer je een uitnodiging de deur uit doet, je de mensen tijdig laat aangeven of ze wel of niet kunnen.

Zorg voor voldoende drinken

Als bbq specialist is het eten tijdens een BBQ dat is natuurlijk één ding, maar voldoende drinken is natuurlijk ook belangrijk. Zorg er daarom dus ook voor dat je voldoende in huis hebt. Om ervoor te zorgen dat je niet allemaal aparte dingen hoeft te halen, doe je er verstandig aan om duidelijk aan te geven dat jij zorgt voor bier, fris en wijn. Mochten er dan mensen zijn die speciale wensen hebben, dan kunnen ze dit zelf meenemen. De kans dat je anders naast een kapitaal aan drank kwijt bent ook een hele hoop overhoudt is natuurlijk vrij groot. Om dit te voorkomen zorg je ervoor dat mensen hier zelf voor verantwoordelijk zijn.

Salades en stokbrood

Tijdens een BBQ aan huis mogen salades en stokbrood natuurlijk niet ontbreken. Zorg er alleen wel voor dat je dit niet te vroeg op tafel zet. Wat we namelijk met enige regelmaat zien, is dat het stokbrood en de salades al redelijk vroeg of tafel worden gezet, waardoor de meeste mensen al zijn verzadigd op het moment dat het eerste stuk vlees op de BBQ wordt gelegd. Om dit te voorkomen is het verstandig om maximaal een minuut of 10 – 15 voor de tijd de tafel te vullen met alle het ander lekkers wat er naast het vlees is gekocht. Zo voorkom je dat mensen zich alvast vol eten en kun jij vast rustig aan de slag met het vlees. Zo zal je zien dat de BBQ niet alleen een stuk langer duurt, maar de mensen ook meer eten. Liever niets zelf organiseren? Dan kun je ook een bbq bestellen utrecht zodat je er zelf geen omkijken meer naar hebt.