Uw bedrijvengids
Image default
Financieel

Wat kost een boekhouder?

Het inschakelen van een boekhouder is een goed idee, maar welke kosten zijn hier nou eigenlijk aan verbonden? Hieronder leest u alles over de kosten van boekhouders, de kosten van verschillende diensten en geven we u enkele handige tips om te besparen.

Het uurtarief van de boekhouder

Een boekhouder kost tussen de €40,- en €80,- per uur afhankelijk van de ervaring van de boekhouder of de grootte van het boekhoudkantoor. Voor een startende boekhouder betaalt u ongeveer €40,- tot €45,-. Voor een boekhouder met enkele jaren ervaring €50,- en voor een zeer ervaren boekhouder €80,-.

Kosten boekhouding diensten

Het rekenen in uren is voor veel ondernemers verwarrend gezien elke klus anders is. Bij een groot bedrijf zal er meer tijd nodig zijn voor de salarisadministratie of het opstellen van een jaarrekening.

Daarom wordt er vaak ook gerekend in prijzen per dienst. Zo beginnen de kosten voor het laten doen van je belastingaangifte, een W-biljet, vanaf €250,-. Het opstellen van een jaarrekening voor een bv begint vanaf €450,-. Salarisadministratie kost gemiddeld €15,- per loonstrook.

Besparen op de kosten van een boekhouder

Als laatst geven we u graag enkele tips voor het besparen op de kosten van een boekhouder:

–          Vergelijk de prijzen van meerdere boekhouders. Vaak zit hier een verschil in, dan kunt u kiezen welke boekhouder het beste binnen uw budget past.

–          U kunt ook kiezen voor een goedkope boekhouder: in dat geval is het wel verstandig om te vragen naar referenties en ervaringen om vervelende verrassingen te vermijden.

–          Zorg ervoor dat u geen privé uitgaven doet met uw zakelijke rekening. Al deze privé kosten moeten namelijk worden onderzocht in verband met de btw-aftrek. Zo bent u vaak een stuk meer kwijt omdat de boekhouder langer bezig is met het werk.

Bron: https://boekhoudergids.nl/kosten-boekhouder/