Uw bedrijvengids
Image default
Woning en Tuin

Waarom dakdekker inschakelen?

Toe aan nieuwe dakbedekking of heeft je dak schade door storm? Er is niets vervelender dan een lekkage in je dak waardoor water naar binnen komt en er permanente schade in je woning kan ontstaan. Het is dan ook belangrijk om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen. Overweeg je om zelf het dan op te gaan? In dit artikel behandelen we waarom je beter een ervaren dakdekker in kan schakelen.

Veiligheid

Met het werken op hoogte komen ook risico’s om de hoek kijken. Het kan gevaarlijk zijn om zelf het dak op te gaan om dakpannen te vervangen. Een dakdekker beschikt over de juiste materialen om op een veilige manier op het dak te komen en daar te blijven. Daarnaast weet een dakdekker door ervaring beter het risico in te schatten.

Het juiste gereedschap

Het herstellen van een dak vraagt om het juiste gereedschap dat je vast niet zelf in je gereedschapskist hebt zitten. Bij dakbedekking is het belangrijk dat het goed wordt gelegd zodat er geen lekkage ontstaat. Een nauwkeurige klus die je beter aan een vakman kan overlaten.

Goede kwaliteit

Mits goed gelegd, kan dakbedekking tot wel 100 jaar meegaan. Het is dan ook van groot belang dat dakbedekking op de juiste manier wordt gelegd. Een professionele dakdekker kan deze kwaliteit garanderen. En mocht er wel iets mis zijn, heb je ook vaak garantie op je dakbedekking!

Ervaring

Daarnaast is een dakdekker een expert op dit gebied. Zo kunnen andere problemen aan het dak ook meteen worden gezien en opgelost. Op deze manier verzeker je jezelf van een goed dak boven je hoofd!

Wat zijn de kosten van een dakdekker?

De kosten voor een dakdekker worden doorgaans per uur berekend. Dit gemiddelde uurloon voor een dakdekker ligt rond de € 35,- euro per uur. Dit uurtarief is ook afhankelijk van de klus. Zo wordt meestal voor dakonderhoud een hoger uurtarief gerekend als voor reparatie.