Uw bedrijvengids
Image default
Zakelijk

De verschillende druktechnieken van een drukkerij

Als je je drukwerk wilt laten uitvoeren bij een drukkerij, dan kun je voor verschillende druktechnieken kiezen. Deze kunnen verschillen per drukkerij, dus zorg dat je met de drukkerij bespreekt welke druktechnieken zij allemaal kunnen verzorgen. Wil jij weten welke druktechnieken er meestal mogelijk zijn bij een drukkerij? Lees dan verder!

Verschillende etiketten

Veel drukkerijen werken met vier verschillende druktechnieken, waarover later meer wordt verteld. Deze druktechnieken worden gebruikt voor meerdere handelingen, waaronder het drukken van etiketten. Die etiketten worden ook weer voor verschillende dingen gebruikt, bijvoorbeeld voor op dozen, of voor keuringen, barcodes en weerbestendige artikelen. Er is dus vaak veel mogelijk wat betreft drukwerk bij een drukkerij. Maar welke vier verschillende druktechnieken zijn meestal mogelijk? Dat lees je hieronder!

Vier verschillende druktechnieken

  • Flexodruk is een rotatieve hoogdruktechniek. Deze druktechniek kan gebruikt worden op verschillende materialen zoals papier, kunststof en folie.

  • Digitale druk is een druktechniek die gepaard gaat met een hogere snelheid, de beste kwaliteit en nog veel meer.

  • Foliedruk. Deze druktechniek wordt gebruikt als volwaardige druktechniek op papier en kunststof.

  • Thermal Transfer. Hiermee kunnen op hoge snelheid zelfklevende etiketten en kaartjes geprint worden.

Welke druktechniek is het beste voor jouw product?

Weet je niet goed welke druktechniek jij nodig hebt voor hetgeen dat jij wil bestellen? Neem dan even contact op met de desbetreffende drukkerij. Ze staan jou graag te woord en zorgen ervoor dat je het juiste drukwerk bestelt. De drukkerij kan met je meedenken welke druktechniek het beste is voor jouw product. Daarbij kun je bij de druktechnieken zelf de materialen van het product uitkiezen, waardoor je zelf ook inspraak hebt over hoe het product geprint wordt. Als je wil kun je vaak ook een vrijblijvende offerte aanvragen bij de drukkerij. Je hebt dan de ruimte om een vrije omschrijving in te vullen, waarna de drukkerij contact met je opneemt voor meer informatie.

https://optimumgroup.nl/oplossingen/druktechniek/