Uw bedrijvengids
Image default
Eten en drinken

Gezonde lunch laten bezorgen

Het is belangrijk om iedere dag goed te lunchen. Lunchen zorgt er namelijk voor dat jij even afstand neemt van je werk of misschien wel studie. Ook heeft lunchen veel gezondheidsvoordelen. Zo heeft het invloed op je intelligentie, leervermogen, concentratie en geheugen. Ideaal voor als je de rest van de dag vol goede energie wil voortzetten. Natuurlijk is het dan ook belangrijk gezond te lunchen.

Wat is een gezonde lunch

Je kan op veel verschillende manieren lunchen. Van lekkere belegde broodjes tot gezonde salades. Maar wanneer lunch je nu gezond? In principe is afwisseling het belangrijkst. Ga dus niet iedere dag voor hetzelfde broodje kaas. Ook is het goed om bruin brood te eten. Zo hebben volkoren en bruinbrood veel goede voedingsstoffen. Volkorenbrood is de meest gezonde oplossing omdat het de meeste vezels bevat in combinatie met andere gezonde ingrediënten. Wissel per dag tussen brood en een salade. Bij 100 gram sla heb je al de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine A en K binnen. Ook zit er in sla vitamine B en C wat zorgt voor een sterk immuunsysteem. Er zitten dus eigenlijk alleen maar voordelen aan een dagelijkse gezonde lunch!

Thuis of werk

Het is begrijpelijk dat je soms tussen het werk door even snel een broodje klaar maakt. Je wil natuurlijk niet te veel tijd kwijt zijn aan het bereiden van een goede lunch, dit gaat tenslotte van je lunchtijd af. Toch wordt het aangeraden dit wel te doen, maak je lunch bijvoorbeeld al de avond van te voren klaar. Zeker een salade kan je makkelijk van te voren klaar maken. Soms schiet dit te er toch bij in, gelukkig is er ook dan een oplossing, gemakkelijk online belegde broodjes bestellen en direct laten bezorgen! Of je nu thuis bent of op je werk, de locatie bepaal je helemaal zelf. Ideaal voor als je er op je werk achterkomt dat je de lunch bent vergeten. Vind je het gezellig om met je collega’s samen te lunchen? Plan dan een iedere week een lunchmoment in waarbij jullie de lunch laten bezorgen. Ook nog eens goed voor de teambuilding.

Veel keuze

Wanneer je een lunch gaat bestellen en laat bezorgen heb je veel keuze. Zo kan je iedere week kiezen voor een ander broodje of salade. Je hebt afwisseling en proeft nieuwe smaken en smaakcombinaties. Je hebt bijvoorbeeld keuze uit verschillende broodsoorten als volkoren, spelt, meergranen of maïs. Ook zijn er veel belegsoorten, van luxe carpaccio, tonijn, zalm en kip tot broodjes kaas, ham, kipfilet en salami. Dit geldt ook voor de salades. Ga je voor een lekkere zalm of tonijn salade of voor een omelet bacon of brie salade? Heb je voorkeur voor vegan? Dan heb je keuze uit een lekker vegan broodje hummus gegrilde paprika en walnoten, deze is er ook als salade variant.

Echt iets te vieren?

Is er iemand jarig of hebben jullie wat te vieren op het werk? Doe dan een high tea en kies uit een van de beste High Tea locaties in ons land. Je geniet samen van heerlijke zoete hapjes als scones, taartjes en cakejes en van hartige hapjes als quiche en sandwiches. Natuurlijk alles in combinatie met veel soorten thee. Een High Tea is niet alleen super lekker en leuk om te doen, het is ook een echte beleving. Geniet met elkaar en neem de tijd!