Uw bedrijvengids
Image default
Financieel

Zó bespaar je als ondernemer tijd

Ben je actief als ondernemer? Dan heb je ongetwijfeld al gemerkt dat een dag eigenlijk te weinig uren heeft. Je bent met jouw klanten bezig, je bent met jouw producten/diensten bezig en je bent met allerlei randzaken bezig. Juist doordat je zo druk bent, ligt het gevaar van overwerkt zijn op de loer. Voldoende reden dus om op korte termijn als ondernemer zoveel mogelijk tijd te gaan besparen. Hoe je dat kunt doen? Daar vind je in dit artikel de nodige inspiratie voor.

Neem genoegen met wat je hebt

Veel ondernemers willen voortdurend meer, meer en nog eens meer. Op zich een logische gedachte, maar tegelijkertijd ook een gevaarlijke gedachte. Juist als je alleen maar meer, meer en nog eens meer wilt, ben je eigenlijk nooit tevreden met hetgeen je hebt bereikt. Het advies is dan ook om genoegen te nemen met wat je op dit moment hebt. Even achterover leunen en genieten van het moment kan écht geen kwaad.

Besteed werk uit

Ben je al druk zat met jouw core business? Dan doe je er verstandig aan om allerlei randzaken uit te besteden. Zo kun je bijvoorbeeld jouw boekhouding uitbesteden, jouw werving- en selectieprocedure uitbesteden en de volledige marketing uitbesteden. Door zoveel mogelijk taken uit te besteden, weet je de nodige tijd te besparen.

Op deze manier ben je ook verzekerd van de perfecte ondersteuning. Uiteraard kost dit wel geld, maar zie dit vooral als een investering. Als jouw boekhouding uitbesteedt, krijg je wellicht ook belastingtechnische tips. Dankzij die tips wet je eigenlijk alleen maar geld te besparen.

Automatiseer zoveel mogelijk processen

Ben je eigenlijk op dagelijkse basis met dezelfde processen bezig? Dan kan het interessant zijn om die processen zoveel mogelijk te automatiseren. Daarmee geniet je in ieder geval direct van een flinke tijdbesparing. Bijkomend voordeel; geautomatiseerde processen brengen ook een hele kleine foutenmarge met zich mee. Dit komt jouw bedrijfsvoering dan ook alleen maar ten goede.

Houd de weekenden vrij

Werk je je vijf dagen in de week een slag in de rondte? Zorg er dan voor dat je in het weekend echt vrij bent. Deze rust heeft elke ondernemer en elk mens nodig; jij dus ook.