Uw bedrijvengids
Image default
Woning en Tuin

Aan wie kun je jouw woning of pand verkopen?

Is het voor jou de hoogste tijd om jouw woning of pand te verkopen? Dan is het wellicht interessant om jouw woning of pand direct op Funda te koop te zetten. Dit kan zeker voordelen met zich mee brengen, maar is niet altijd de beste optie. De verschillende opties die je bij de verkoop van een pand hebt, vind je in dit artikel.

Via Funda verkopen

Vrij veel huizeneigenaren kiezen ervoor om hun huis via Funda te verkopen. Dat is op zich goed voor te stellen, aangezien je hiermee een miljoenenpubliek kunt bereiken. Feit is wel dat je hier de nodige tijd aan moet bestede. Je moet tijd maken voor het laten maken van foto’s van jouw woning. Ook moet je tijd maken voor bezichtigingen. En moet je tijd maken voor eventuele onderhandelingen.

Hierbij heb je mogelijk ook nog met de nodige voorbehoudsclausules te maken. Mocht één van deze clausules roet in het eten gooien, moet je wellicht het gehele traject nogmaals doorlopen. Alles behalve ideaal dus.

Verkopen aan een vastgoedinvesteerder

Iets waar je ook voor kunt kiezen, is om jouw huis aan een vastgoed investeerder te verkopen. Dit brengt de nodige voordelen met zich mee:

–      Je hebt niks van doen met makelaars- of notariskosten: de beste vastgoedinvesteerders nemen dergelijke kosten namelijk voor haar eigen rekening.

–      Geen voorbehoudsclausules: een goede vastgoedinvesteerder heeft vaak een financieel goede positie. Dit betekent dat er géén voorbehoudsclausules opgenomen hoeven te worden.

–      Snelle en vlekkeloze afhandeling: een vastgoedinvesteerder doet eigenlijk niks anders dan panden aankopen. Dit betekent dat hij/zij veel ervaring hiermee heeft. Dát resulteert in een snelle en vlekkeloze afhandeling. Een afhandeling waar je zelf bovendien nagenoeg geen omkijken naar hebt.

In jouw eigen netwerk verkopen

Tot slot kun je er ook voor kiezen om jouw woning in jouw eigen netwerk te verkopen. Wellicht kun je jouw woning aan een familielid, een collega of een vriend(in) verkopen. Houd hierbij wel rekening met mogelijke problemen op termijn. Bij de nodige van dergelijke transacties ontstaat namelijk gedoe, met mogelijk vervelende problemen tot gevolg.