Uw bedrijvengids
Image default
Gezondheid

Haartransplantatie: Wie wil er nu niet een volle haardos?

De hoeveelheid haar op je hoofd bepaalt voor een groot deel je leeftijd. Iedereen wil er zo jeugdig mogelijk uitzien, maar dat is niet altijd zo gemakkelijk. Stress, dieet en een bepaalde levensstijl kunnen je veroudering versnellen. Daardoor kun je een doffe huid krijgen, wat meer vet op plaatsen waar je het niet wilt en het ergste is het verliezen of dunner worden van je haar. Dit is voor niemand wenselijk en veel mensen zullen er alles aan doen om hun haargroei te bevorderen.

 

Helaas werken voedingssupplementen, haarproducten of poeders vaak niet erg goed of brengen ze niet het gewenste resultaat. De keuze voor haartransplantatie is dan misschien heel goed te overwegen. Door de ontwikkelingen in deze behandeling is ze niet meer zo pijnlijk en tijdrovend, maar er moet wel rekening gehouden worden met een aantal factoren. Het is daarom heel belangrijk je vooraf goed te laten informeren.

 

Wat doet een haartransplantatie precies?

Bij een haartransplantatie worden gezonde bestaande haarfollikels (grafts genoemd), van het achterhoofd (de haarkroon) en soms van de zijkanten van het donorgebied genomen. De reden waarom vaak voor de haarkroon wordt gekozen is dat de haarwortels daar ongevoelig zijn voor het mannelijk hormoon DHT, ook wel dihydrotestosteron genoemd. Daardoor zijn deze haren immuun voor haaruitval en blijven ze zelfs op hun nieuwe plaats levenslang nieuwe haren produceren.

 

De haarzakjes kunnen op verschillende manieren verwijderd en teruggeplaatst worden. Er zijn verschillende methoden beschikbaar en je kunt met ons bespreken welke methode het beste bij je past.

 

Wanneer begint de haargroei na transplantatie?

Na de behandeling voelt de hoofdhuid meestal pijnlijk en een beetje week aan. Het zal ook gebeuren dat na ongeveer drie weken na de behandeling alle getransplanteerde haren uitvallen. Schrik niet, want dit is normaal. Het haargroeiproces komt dan in een rustfase waarbij het een tijdje geen haren produceert. De eerste nieuwe haargroei zal ongeveer drie tot vier maanden na de behandeling zichtbaar zijn. Helaas is dit niet bij iedereen het geval, dus houdt daar rekening mee. Na twaalf maanden is het resultaat echt beter waar te nemen. Een haar groeit een centimeter per maand, dus geduld is nodig.

 

Ben ik geschikt voor een haartransplantatie?

Eerst en vooral is het heel belangrijk dat je een goede gezondheid hebt en ook een goede elasticiteit van de hoofdhuid. Anders is het niet mogelijk voor de behandeling in aanmerking te komen. Ook is het belangrijk dat de kaalheid niet door tijdelijke factoren veroorzaakt wordt. Daarom is het belangrijk een diagnose te stellen van langdurig haarverlies en eerst de oorzaken met alternatieve methoden aan te pakken.

 

Het is vooral niet aan te bevelen voor jongere mensen om de behandeling te ondergaan. Dit komt doordat op latere leeftijd meestal vaker een nieuwe behandeling nodig is, omdat het haarverlies opnieuw kan optreden door de verandering van hormonen. Tijdens het intakegesprek worden er natuurlijk verschillende vragen gesteld en bespreken we of je de juiste kandidaat bent. Informeer verder bij: https://visushaarkliniek.nl.