Uw bedrijvengids
Image default
Verbouwen

Het waterdicht maken van dakbedekking

Als je dakbedekking niet volledig waterdicht is kan dit resulteren in flinke problemen. Zo kan het zijn dat je delen moet vervangen of misschien wel het hele dak. Het is belangrijk dat je gebruikt maakt van duurzaam materiaal en je wapent tegen de grootste boosdoeners. In sommige gemeentes is het mogelijk om een subsidie aan te vragen voor isolatiemateriaal.

Maak gebruik van duurzame materialen

Als je je dak gaat laten dekken of opnieuw laat dekken zorg er dan voor dat er wordt gewerkt met duurzame materialen. Als er wordt gewerkt met goedkopere materialen zoals bijvoorbeeld spaanplaat of hout dat kwalitatief niet hoogwaardig is dan kan het zomaar zijn dat je je dak na een jaar of tien al moet voorzien van een flinke onderhoudsbeurt. Dit betekent ook dat je opnieuw kosten moet maken. Kosten die je kunt voorkomen door het gebruiken van duurzame materialen. Verder is het aan te raden om je dak regelmatig te laten controleren en onder andere mos dat aan het groeien is te verwijderen. Zo voorkom je verstoppingen en eventuele lekkages. Ben je een dakdekker nodig in de omgeving van Almere? Dakdekker Almere Multifix staat graag voor je klaar.

De grootste boosdoeners

De twee grootste boosdoeners die zorgen voor een slechtere staat van je dak is condens en sneeuwwater. Condens ontstaat door temperatuurverschillen en trekt in je isolatiemateriaal. het gevolg hiervan is dat het gaat beginnen met rotten. Op den duur betekent dit dat je al het materiaal moet gaan vervangen. Ook sneeuwwater is een boosdoener omdat deze meestal nergens heen kan door de combinatie van ijs en sneeuw. Gelukkig sneeuw het in ons land steeds minder en wordt dit een stuk minder grotere last.

Subsidie aanvragen

Als je ervoor kiest om je dak opnieuw te gaan isoleren is het goed om te weten dat er een isolatie subsidie bestaat die je kunt aanvragen bij de gemeente. De subsidie bedraagt maar liefst € 10,00 per vierkante meter waardoor het aanvragen ervan zeker de moeite waard is. Natuurlijk moet je wel aan verschillende eisen voldoen en mag je niet zomaar ieder product gebruiken. Niet iedere gemeente biedt deze isolatie subsidie aan. Neem contact op met jouw gemeente en informeer naar de mogelijkheden.