Uw bedrijvengids
Gezondheid

Natuurlijke make-up tips

We geven je graag een paar praktische tips voor een natuurlijke uitstraling van je make-up.

Make up tip 1: Krachtige wimpers zonder klonten

Wimpers met klonten maken de hele look snel onverzorgd. Om een mooi make-up resultaat te bereiken, begin je met het aanbrengen van mascara in meerdere lagen. Pas dan gaat de borstel over de hele lengte door.

Zo zijn de individuele wimpers evenveel beter van elkaar gescheiden en ontstaan er geen knobbels. Als een paar wimpers aan elkaar plakken, kun je ze scheiden met een droog wimperborsteltje totdat de mascara is opgedroogd.

Make up tip 2: Volledige wenkbrauwen dankzij babypoeder

Als je je wenkbrauwen optisch wilt vullen, kun je gewoon wat babypoeder op de wenkbrauwen borstelen voordat je het wenkbrauwpoeder aanbrengt, bijvoorbeeld met een wimperkam. Op deze manier lijken de afzonderlijke haren dikker en worden kleine openingen perfect afgedekt.

Als je vervolgens een wenkbrauwpotlood gebruikt, kun je het beste beginnen met de buitenste haren en je weg naar binnen werken in plaats van binnen naar buiten te borstelen. Op deze manier wordt het haar beter bedekt door de borstel en intensiever gecoat met gel.

Make up tip 3: Droomlippen met lippenstiftlagen

Natuurlijk kan lippenstift zonder voorbereiding direct op de lippen worden aangebracht. Maar als je echt een mooie make-up afwerking wilt, moet je de volgende trucs gebruiken: Eerst omlijn je je lippen met een lippenpotlood. Dit zorgt ervoor dat de randen schoon blijven en de lippenstift niet uitloopt. Als je niet van te sterke contouren rond de lippen houdt, kun je ook een beige of transparant potlood gebruiken. De tweede truc is om de lippenstift aan te brengen met een penseel.

Zo ben je veel beter in het aanbrengen van de juiste hoeveelheid kleur op je lippen. Last but not least, breng een tweede lippenstift aan die de tint een beetje verandert. Bijzonder grote effecten worden bijvoorbeeld gecreëerd met matte kleuren in combinatie met een bijzonder romige lippenstift of een metallic tint.

Make up tip 4: Een natuurlijk eindresultaat

Heb je de indruk dat je per ongeluk te veel make-up hebt aangebracht? Spuit dan je gezicht in met een beetje thermaal of rozenwater. Door het vocht smelt de make-up beter samen met de huid en zorgt ervoor dat je er niet te zwaar opgemaakt uitziet. Als alternatief werkt deze truc ook met een speciale make-up fixeerspray.