Uw bedrijvengids
Image default
Industrie

De mooiste plantenbakken voor binnen en buiten

Wordt het tijd voor nieuwe plantenbakken? U heeft dan flink wat keuze. Even rondkijken bij een tuinwinkel leert u dat er plantenbakken te krijgen zijn in meerdere verschillende stijlen, afmetingen en materialen. Maar welke plantenbak kiest u dan voor uw eigen huis of tuin? We zetten de huidige trends op het gebied van plantenbakken even voor u bij elkaar.

Plantenbakken van Cortenstaal

Cortenstaal, ook wel weervast staal genoemd, is een soort staal dat speciaal is ontworpen om de elementen te weerstaan. Hierdoor wordt voor een wordt bijvoorbeeld voor een tuinhaard cortenstaal vaak als materiaal gebruikt. Het heeft een unieke oranje-rode kleur die ontstaat door het roesten van het oppervlak. Cortenstaal is een populair materiaal voor plantenbakken omdat het sterk, duurzaam en weerbestendig is. Een van de voordelen van plantenbakken van cortenstaal is dat ze niet behandeld hoeven te worden om hun kleur te behouden. De oranje-rode kleur van het staal zal na verloop van tijd natuurlijk vervagen en een patina vormen, wat een rustieke, vintage look geeft. Dit betekent dat u geen tijd hoeft te besteden aan het behandelen of schilderen van de plantenbak, wat het onderhoud ervan een stuk makkelijker maakt. Kies voor plantenbak of tuinhaard cortenstaal voor een duurzame oplossing.

Geometrische vormen zijn hip

Plantenbakken in geometrische vormen, zoals vierkanten, rechthoeken en cirkels, zijn momenteel erg populair. Ze voegen een moderne touch toe aan elke tuin of terras. Het is natuurlijk leuk om in een tuin dan allemaal plantenbakken van dezelfde stijl neer te zetten, maar u kunt er ook voor kiezen om verschillende vormen te combineren. Dat heeft dan weer een leuk, speels effect.

Plantenbakken van recyclebaar materiaal

Er zijn plantenbakken te krijgen in een groot aantal verschillende materialen. Denk bijvoorbeeld aan een polyester plantenbak of een aluminium plantenbak. Dit zijn prima keuzes voor plantenbakken die lang meegaan. Maar steeds meer mensen kiezen daarnaast ook voor plantenbakken gemaakt van recyclebaar materiaal, zoals plastic flessen of oude autobanden, om hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Ga verticaal in je tuin

Verticale tuinen zijn een populaire manier om planten te laten groeien in kleine ruimtes. Ze bestaan uit lange, verticale panelen die aan een muur of een ander object kunnen worden bevestigd en die ruimte bieden aan verschillende soorten planten. Ook hier heeft u daarbij onder andere de keuze uit een aluminium plantenbak of een polyester plantenbak.

https://www.holive.nl/