Uw bedrijvengids
Image default
Marketing

5 type bedrijfsvideo’s die ieder bedrijf zou moeten inzetten

Bedrijf en video: het zijn twee handen op één buik. Ken jij de grote voordelen van online video al? Misschien heb je al verschillende video’s online staan. Het loont om het aanbod video’s op je website, via je YouTube en sociale media kanalen regelmatig bij te werken. Dat doe je aan de hand van de vijf bedrijfsvideo’s die in dit artikel besproken worden. Je leert waarom een productvideo maken een aanrader is. En waarom een klassieke bedrijfsfilm laten maken loont.

Video 1: de homepagevideo

De homepage is het digitale visitekaartje van je bedrijf. Op de homepage plaats je onder meer updates (al dan niet in videovorm) en verwijs je door naar andere pagina’s op je site. De homepagevideo kan een korte bedrijfsvideo zijn, waarin je laat zien wat je bedrijf doet en wat je USP’s – Unique Selling Points – zijn. Een homepagevideo is kort, maar krachtig, van nature dynamisch en spreekt tot de verbeelding. Het doel: mensen betoveren en langer vasthouden op je website. In de video laat je zien hoe je de problemen van mensen op kunt lossen.

Video 2: de klassieke bedrijfsvideo

Een bedrijfsvideo kan een homepage video zijn, maar deze past misschien nog wel beter op de “Over ons” pagina. Je laat kijkers – potentiële klanten, maar ook mogelijke partners – zien wie jij bent, wat je kunt en waarom je een verrijking bent in het leven anderen. Opereer je vooral regionaal? Breng dan ook in beeld wat jouw bedrijf voor de omgeving (op economisch en sociaal vlak) betekent. Ook een bedrijfsvideo mag dynamisch zijn. Deze spreekt tot de verbeelding.

Video 3: de uitlegvideo/explainer

Uitlegvideo’s en product explainers zijn specifiekere video’s. Je plaatst ze op de betreffende productpagina. In de product explainer laat je zien wat een potentiële klant met het product kan en hoe het product een verrijking is in zijn of haar leven. Je probeert de kijker ervan te overtuigen het product te kopen. Er zijn ook meer algemene uitlegvideo’s. Hierin maak je de kijker bijvoorbeeld wegwijs op je site, of je laat zien hoe ze een bepaalde dienst kunnen gebruiken.

Video 4: of kies een krachtige sales video

In een goede sales video maak je met overtuigende beelden en argumenten duidelijk waarom een klant bij jou zou moeten kopen. Je laat de voordelen van je dienst of product zien, maar ook de voordelen van jou als producent en/of leverancier. Bijvoorbeeld: snelle levering. Het doel van de sales video is altijd het vertrouwen van de consument in jou te vergroten.

Video 5: de video testimonial

In de video testimonial, tot slot, laat je zien wat je praktisch al betekend hebt voor klanten. Je laat een klant in eigen woorden vertellen over de voordelen van je product of dienst en de aangename samenwerking. Niets werkt beter om te overtuigen dan een klant aan het woord te laten.

https://www.promotionfilm.nl/blog/bedrijfsvideo-s-maken-top-100-winstgevende-bedrijfsvideo-s-QbYWpe