Uw bedrijvengids
Image default
Mode en Kleding

Zo zorg je voor het welzijn van je medewerkers

 

Als jij een bedrijf hebt denk je misschien alleen maar aan wat het beste is voor je bedrijf. Maar de werkelijkheid is dat het welzijn van je medewerkers enorm belangrijk is. Dit heeft namelijk een rechtstreekse reflectie op je bedrijf. Je medewerkers zijn de belangrijkste punt van je bedrijf; ze zorgen er namelijk voor dat je bedrijf blijft draaien. Als je medewerkers zich goed voelen zal dit resulteren in flexibeler personeel dat op allerlei onverwachte situaties kan reageren. Daarom is het cruciaal om te investeren in het welzijn van je medewerkers. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een omgeving te creëren waar ze zich veilig voelen (zowel fysiek als mentaal). Zo kun je ze bijvoorbeeld verplichten tot werkschoenen kopen voor hun fysieke veiligheid.

Veiligheidsgevoel zorgt voor een beter welzijn

Zoals net genoemd is fysieke veiligheid een voorbeeld van het vergroten van het welzijn van je medewerkers. Fysieke veiligheid kun je bijvoorbeeld bieden door werkschoenen kopen. Werkschoenen voor mannen en werkschoenen voor dames zijn anders in hun functionaliteit. Beide schoenen zullen je werknemers beschermen tegen incidenten die op de werkvloer kunnen plaatsvinden. Deze schoenen hebben bijvoorbeeld een stalen neus waardoor het vallen van een zwaar item niet tot gebroken tenen zal leiden. Werkschoenen voor dames verschillen van werkschoenen voor mannen door het hebben van een andere pasvorm. Mannen en vrouwen hebben een andere voet bouw en hebben daardoor andere ondersteuning nodig vanuit hun schoenen.

Comfortabiliteit & flexibiliteit zijn ook erg belangrijk

Twee andere punten waarmee je het welzijn van je werknemers kunt verbeteren is hun comfortabiliteit en flexibiliteit. Deze twee begrippen kun je eigenlijk op elk gebied toepassen zoals bijvoorbeeld flexibiliteit in het rooster en een comfortabele omgeving waarin gedurft wordt om problemen aan te geven. Je kan dit bijvoorbeeld ook toepassen in werkschoenen kopen! Deze schoenen bieden namelijk niet alleen veiligheid maar ook comfortabiliteit. Door de juiste schoenen zal personeel aan het eind van de dag geen last hebben van hun voeten wat hun welzijn verbetert. Daarnaast zijn er voor zowel werkschoenen voor mannen als werkschoenen voor dames veel verschillende opties. Hier kan flexibiliteit weer in terug komen; ze mogen zelf bepalen welk model ze mooi vinden en welke de eisen van hun voeten ondersteund.