Uw bedrijvengids
Image default
Particuliere dienstverlening

Wat houdt prefab woningbouw in?

U heeft het vast al eens voorbij zien komen wanneer u zich aan het oriënteren bent op de mogelijkheden voor het bouwen van een huis: prefab woningbouw. Dit is een afgeleid van de woorden pre, dat als ‘voor’ beschouwd wordt en fabriceren. Het betekent dus in feite voorgefabriceerd. Wat dit concreet inhoudt: bij prefab woningbouw worden de elementen die nodig zijn voor de bouw van een huis in een fabriek geheel gefabriceerd onder de meest ideale omstandigheden. Hierdoor heeft het weer nauwelijks invloed op de bouw van het huis.

Deze specialisten werken met een prefab houtskelet

Er zijn verschillende bouwmethodes binnen prefab woningbouw. Wanneer u de specialisten van Prefab B.V. inschakelt, wordt er veelal gekozen voor de houtskeletbouwmethode (HSB). Prefab in de vorm van houtskelet, wilt zeggen dat het skelet al wordt gefabriceerd in de fabriek nabij Lelystad. Hier worden alle onderdelen dermate in elkaar gezet dat er op locatie enkel nog afgetimmerd hoeft te worden. Alle losse elementen die uiteindelijk samen één woning worden, zijn dus zonder invloed van het weer, vakkundig in elkaar gezet. Dit scheelt in ieder geval al een hoop tijd. Denk u namelijk maar eens in wat een flinke storm, sneeuwval of dagenlange regen voor de bouw van uw huis kan betekenen. Het prefab houtskelet wordt bij de bouw nabij Lelystad ook voorzien van de benodigde isolatie om het een duurzame woning te maken. Hier geniet u nog jarenlang van.

Ervaar het verschil tussen prefab en reguliere woningbouw

In de huidige tijden waarin duurzaamheid steeds belangrijker is, is prefab woningbouw aan een opmars bezig. Hoewel hout een relatief duur materiaal is, wordt het bij deze wijze van woningbouw zeer efficiënt ingezet. Daarnaast heeft het van zichzelf al een lagere milieubelasting dan de alternatieven, zoals beton of staal. Ook heeft het van zichzelf al een hoge isolatiewaarde. Des te meer redenen om te kiezen voor een prefab houtskelet voor uw woning in Lelystad.

https://www.prefab-biddinghuizen.nl/