Uw bedrijvengids
Winkelen

Zo kom je in de bruiloftenbranche te werken

Iedereen die gaat trouwen wil er graag een geweldige dag van maken. Voor de meesten is de bruiloft echt een sprookjesachtige dag. Hoe geweldig is het als je je baan kan maken van alles wat met bruiloften te maken heeft? Dan houd je je de hele dag bezig met sprookjesachtige taferelen. Wil je graag in de bruiloftenbranche werken maar weet je niet waar je moet beginnen? Of weet je niet wat er allemaal mogelijk is? Lees dan gauw verder.

Bruidsmodezaak

Elke vrouw die gaat trouwen wil er prachtig uitzien in haar trouwjurk. Hoe geweldig is het als jij haar daarbij kan helpen en haar kan adviseren voor welke jurk ze kiest. Kiest ze bijvoorbeeld voor die prachtige a-lijn trouwjurk of gaat ze toch voor die uitgesproken prinsessenjurk. Jij kan haar helpen om die keuze te maken. Als je gaat werken in een bruidsmodezaak is het handig als je enigszins een beetje verstand hebt van mode en wat tegenwoordig de trends zijn. Daarnaast moet je goed met mensen om kunnen gaan, omdat je gedurende de dag veel contact hebt met klanten die je moet adviseren. Je moet daarom ook eerlijk zijn en kunnen zeggen als iets toch niet helemaal goed staat. Veel bruidsmodezaken hebben ook een herenafdeling, je hoeft dus niet alleen affiniteit met damesmode te hebben.

Weddingplanner

Voor veel mensen is dit een droomberoep. Er komt wel veel bij kijken. Als weddingplanner krijg je van het bruidspaar de volledige regie over het organiseren van de bruiloft. Je regelt zaken als locatie, je verstuurt de uitnodigingen en je zorgt voor een fotograaf. Alle organisatorische aspecten van een bruiloft komen in jouw handen te liggen. Uiteraard gaat alles wel in overleg met het bruidspaar, want je weet immers niet precies wat hun smaak en wensen zijn, ondanks dat dat wel uitvoerig besproken wordt. Als er iets niet gaat zoals het gepland was, moet je dat kunnen oplossen. Het is dus wel belangrijk dat je houdt van plannen en goed met stressvolle situaties om kan gaan.