Uw bedrijvengids
Image default
Woning en Tuin

Een TL armatuur, nog altijd meer dan het overwegen waard

Het realiseren van verlichting in je woning kan op een groot aantal verschillende manieren gebeuren. In eerste instantie is het bijvoorbeeld mogelijk om ervoor te kiezen om directe lichtbronnen te plaatsen. Het gaat hierbij dan om lampen die zoals de naam reeds aangeeft rechtstreeks zijn gericht op een bepaald gedeelte van de ruimte. Heel veel mensen geven echter de voorkeur aan indirecte verlichting. Indien dat ook de beste keuze zou zijn voor de ruimte die jij wenst te verlichten zal je kunnen vaststellen dat de keuze voor een TL armatuur al snel kan zijn gemaakt. Ben jij benieuwd om hier meer over te weten te komen? Dan moet je vooral verder blijven lezen.

Wat is een TL armatuur? 

Een TL armatuur maakt het mogelijk om in een bepaalde ruimte gebruik te maken van TL-verlichting. Dit betekent dat je met behulp van één of bijvoorbeeld twee lichtbronnen de mogelijkheid hebt om een relatief grote ruimte in haar totaliteit te voorzien van indirect licht. In de praktijk zien we dat deze verlichting nog steeds erg frequent wordt geïmplementeerd in bijvoorbeeld:

  • Garages; 

  • Schuren;

  • Grote winkels;

  • Opslagruimtes;

  • Fabriekspanden; 

De keuze voor het kopen van een TL armatuur zorgt ervoor dat je op een financieel interessante manier dus een vrij aanzienlijke ruimte kan verlichten. Daarbij is het zo dat je er op rekenen dat de verlichting op een efficiënte manier in de ruimte kan worden verwerkt zonder dat ze een storend element vormt. Voor TL armaturen geldt zelfs dat ze eigenlijk zeer onopvallend zijn waardoor ze zelfs ook geschikt kunnen zijn om in een minimalistisch interieur opgehangen te worden. 

Waar rekening mee houden bij een TL armatuur kopen?

Wil je graag een TL armatuur aanschaffen? Dan zijn er een aantal zaken waar je toch even bij stil zal willen blijven staan. Ga je bijvoorbeeld kiezen voor een standaard exemplaar of wil je liever kiezen voor een LED-exemplaar? In het laatste geval kan je rekenen op een aanzienlijke energiebesparing, maar dat hoeven we je wellicht meer aan te geven. In ieder geval kunnen we stellen dat TL-verlichting in de praktijk één van de meest efficiënte verlichting vormen is welke ook nog eens over een geweldige levensduur beschikt. Hoe dan ook is deze vorm van verlichting tegenwoordig dus nog steeds zeker en vast een interessante optie die je met zekerheid kan overwegen. 

Hoe interessant zijn TL armaturen tegenwoordig nog?

Er is door de jaren heen best wel wat gezegd en geschreven over hoe interessant de keuze voor een TL armatuur tegenwoordig al dan niet nog is. Dat is ook best logisch. In eerste instantie werd er namelijk vaak gesteld dat TL-verlichting vrij veel energie verbruikt. Dat is op zich niet onjuist, maar er is op de markt voor veel situaties gewoon geen beter alternatief voorhanden. Het is dan ook zo dat heel wat mensen en bedrijven er ook vandaag de dag nog steeds blind voor kiezen om gebruik te gaan maken van TL-verlichting en dat is niet meer dan terecht. Wil je toch met zekerheid kunnen rekenen op de aanwezigheid van LED? Dan kan je nog altijd kiezen voor een LED TL armatuur. Ook deze zijn vandaag de dag immers in tal van uiteenlopende uitvoeringen op de markt aanwezig.