Uw bedrijvengids
Image default
Woning en Tuin

Waar kun je eikenhout aan herkennen?

Eikenhout is een van de meest gebruikte materialen als basis voor meubelstukken, zowel binnen als buiten. Als je op zoek bent naar het beste materiaal voor jouw tuinset of boomstamtafel van Epoxy studio, dan is deze houtsoort dus zeker en vast een goede kandidaat.

Veel mensen kennen echter de belangrijkste verschillen tussen eikenhout en andere houtsoorten niet. Hierdoor maken ze snel een verkeerde keuze, waardoor ze eigenlijk een miskoop begaan. Wat maakt eikenhout nu precies zo uniek en waaraan kan je deze speciale houtsoort herkennen?

Hoe kan je eikenhout herkennen?

Eikenhout is een prachtige houtsoort die vaak gebruikt wordt als basis voor het bouwen van meubelstukken en decoratie in landelijke, klassieke en rustieke woningen. Ook voor een industriële atmosfeer doe je met eikenhout een goede aankoop.

Zo kan je deze speciale houtsoort herkennen:

1. Een bijzondere kleur en nerven

Een van de belangrijkste kenmerken van eikenhout is dat deze houtsoort een unieke, vaak donkere kleur heeft. Dit maakt het dan ook een must-have voor het maken van industriële of rustieke meubelstukken, twee woonstijlen waarbij warme, donkere kleuren de basis vormen. Ook de nerven van eikenhout hebben een prachtige, natuurlijke vorm die eender welk meubelstuk meteen een gezellige, zachte uitstraling geeft. De nerven voegen trouwens ook toe aan de natuurlijke kleurschakering van deze houtsoort!

2. Sterk én duurzaam

Daarbij is eikenhout ook een van de beste houtsoorten die je kunt vinden als je een duurzame investering wilt doen. Door zijn hoge hardheid en densiteit is eikenhout ideaal als basis voor zware meubelstukken waarvan je wilt dat ze een hoge maximale belasting hebben en lang meegaan. Denk maar aan een rustieke eettafel voor in de woonkamer. Hoewel eikenhout doorgaans iets meer kost dan andere houtsoorten, bespaar je dus wel geld op de lange termijn dankzij de hoge duurzaamheid.

3. Gemakkelijk te behandelen

Ten slotte is eikenhout erg uniek in zijn soort doordat het hout gemakkelijk bewerkt kan worden. En dat betekent dat het aanbrengen van een laklaag of olielaag, ter verfraaiing of bescherming, meestal geen enkel probleem is. Het voordeel is dat je op die manier een rustiek of klassiek meubelstuk meteen een chique en moderne look en feel geeft. Op die manier oogt zelfs een zware boomstamtafel van Epoxy Studio meteen een stuk eleganter in je interieur!