Uw bedrijvengids
Image default
Telefonie

Hier moet je op letten bij het kopen van een smartphone

Tegenwoordig heeft nagenoeg iedereen een smartphone. De smartphone is een belangrijk onderdeel van ons leven geworden. Bellen is al lang niet meer de meest gebruikte functie van de smartphone. Je gebruikt een telefoon voor allerlei andere dingen, zoals foto’s of video’s maken, video meetings en natuurlijk voor social media. Op een gegeven moment is je smartphone aan vervanging toe en wil je een nieuwe aanschaffen, of je krijgt van je telefoonprovider een bericht dat het tijd wordt om een nieuw toestel uit te zoeken. Het aanbod is groot en dat maakt het maken van een keuze best lastig. Hieronder vind je een aantal zaken waar je op moet letten bij het maken van een keuze voor jouw nieuwe smartphone. Lees snel verder!

Goede bescherming belangrijk

Voor iedere smartphone geldt dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Als je een high-tech telefoon op de plavuizen laat vallen, is de kans groot dat het scherm breekt. Zonde natuurlijk en bovendien gemakkelijke te voorkomen met een goed passend telefoonhoesje. Voor elk type smartphone kun je kiezen uit verschillende cases. Zo is een groot aanbod iPhone cases bij Casimoda waarmee je jouw nieuwe Apple-smartphone optimaal kunt beschermen. Hetzelfde geldt voor andere merken. De beste bescherming heb je met een volledige case die je dicht kunt klappen. Hiermee is je smartphone aan alle kanten goed beschermd.

Functionaliteit versus prijs

Bij het maken van de keuze voor je nieuwe smartphone is het budget natuurlijk ook erg belangrijk. Het verschil in prijs tussen de instapmodellen en de high-end smartphones is aanzienlijk. Een simpele smartphone koop je al voor rond de €100. Wil je een topklasse smartphone? Dan is €1000 geen uitzondering. De verschillen zitten met name in het beeldscherm, de kwaliteit van de camera, de accu, het geheugen en de snelheid. Zeker als je je smartphone zakelijk gebruikt, dan is een goede accu en voldoende geheugen een absolute must. Ben je veel actief op sociale media, dan spelen de kwaliteit van de camera en het beeldscherm ook een grote rol.