Uw bedrijvengids
Image default
Woning en Tuin

Wat is het verschil tussen witte en bruine aanmaakblokjes?

Tijdens de zomerse avonden beginnen steeds meer mensen te barbecueën. Je gaat dan nog snel langs de supermarkt om alle benodigdheden te kopen, maar dan zie je allemaal verschillende soorten aanmaakblokjes liggen. Welke aanmaakblokjes zijn nou ideaal voor jouw barbeque? De witte aanmaakblokjes of de zwarte aanmaakblokjes? En waarom eigenlijk? Ben jij voorbereid en heb je graag een voorraad aan aanmaakblokjes liggen? Koop dan jouw aanmaakblokjes bij dé houthandel van Maastricht Golden Flame. Wil je meer informatie over de blokjes lees het artikel dan verder.

Het verschil tussen de witte en bruine aanmaakblokjes

Het grootste verschil tussen deze twee aanmaakblokjes zit hem in het materiaal. De bruine blokjes zijn van een natuurlijk materiaal gemaakt, dan de witte aanmaakblokjes. De witte aanmaakblokjes zal je herkennen aan zijn bijzondere sterke geur. Iemand die gebruik maakt van witte aanmaakblokjes op zijn barbecue zal je van een afstandje herkennen. De witte en bruine blokjes zijn tevens allebei geschikt voor een barbecue. Het is alleen maar net welke blokjes jij het liefst gebruikt. Er bestaan ook witte blokjes met een minder sterke geur. Vind je de geur die er vanaf komt zo verscillerijk, omdat het ook in je eten kan trekken? Dan is het aan te raden om te kiezen voor de bruine aanmaakblokjes. De bruine aanmaakblokjes zijn vaak ook van een natuurlijk en ecologisch materiaal gemaakt. Ook deze aanmaakblokjes branden heel mooi. 

De aanmaakwokkels

Ook de aanmaakwokkels zijn ideaal voor op de barbeque. De wokkels zijn makkelijk aan te steken. Een ander voordeel van deze aanmaakwokkels is dat ze stevig door vlammen. Het kan zijn dat de verbranding van de aanmaakblokjes voor jou gevoel heel snel gaan, maar dan zijn dit vaak de goedkopere versies. Het is wel zo dat de wokkels sneller opbranden, dan de bruine en witte aanmaakblokjes. De aanmaakwokkels kan je dus ook gebruiken tijdens het barbecueën. Veel mensen zijn minder bekend met de aanmaakwokkels, maar ook deze branden goed en mooi schoon.