Uw bedrijvengids
Image default
Woning en Tuin

Wat zijn de verschillende manieren om je huis te verwarmen?

Als je een pelletkachel hebt, weet je dat het binnenkort weer tijd is voor nieuwe houtpellets kopen. Dat is iets wat komt kijken bij deze soort verwarming voor je woning. Er zijn echter veel verschillende manieren waarop je je huis kunt verwarmen. Dit kan door middel van een warmtepomp, een zonneboiler, groene stroom en natuurlijk de welbekende cv-ketel of hr-ketel. Maar wat naast deze manieren van verwarming belangrijk is, is de isolatie van je huis. Wanneer je woning slecht is geïsoleerd, zul je dat zeker merken in de koude maanden. Zo’n 30% van de warmte gaat verloren wanneer je huis slecht geïsoleerd is. Mocht dit bij jou zo zijn, dan weet je dat het hoog tijd is om dit aan te pakken!

Isolatie in je woning verbeteren

Er zijn gelukkig dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je huis beter geïsoleerd is. Dit kan bijvoorbeeld door middel van dakisolatie, muurisolatie of raamisolatie. Muurisolatie is misschien wel de belangrijkste. Je voelt hieraan ook heel makkelijk of het nodig is om je woning extra te isoleren. Als de muren in de winter ijskoud zijn en in de zomer heel warm, dan kun je er op rekenen dat hier iets mee moet worden gedaan. Het is het beste om hiervoor een vakman in te schakelen.

Wooncomfort verhogen

Wanneer je woning slecht is geïsoleerd, heeft dat invloed op je wooncomfort. Door te zorgen voor goede isolatie neem je dit al een heel stuk weg. Ook vloerverwarming is een prettig iets om naar te kijken. Mocht je dit al hebben, dan weet je hoe fijn het is als je ’s ochtends wakker wordt en zonder pantoffels warme voeten krijgt. Maar niet alleen isolatie is belangrijk, ook goede ventilatie maakt een hoop goed. Dan heb je op warme zomerdagen niet meer dat kleffe, vieze gevoel in huis.