Uw bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

Houden jaloezieën de warmte binnen?

Er zijn enkele eenvoudige methoden om thuis energie te besparen. Een van die methoden is het openen en sluiten van jaloezieën op de geschikte momenten van de dag. Door de jaloezieën te sluiten kun je directe lichtinval uit je huis houden. In de winter kan het sluiten van de jaloezieën ook helpen elektriciteit te besparen. Op koude dagen gaat warmte door ramen verloren. Het sluiten van de jaloezieën helpt de ramen te isoleren en warmteverlies te verminderen.

Houden jaloezieën warmte binnen?

Het antwoord is ja. Moderne jaloezieën zijn een kosteneffectieve manier om op je verwarmings- en koelingsuitgaven te besparen door de temperatuur van je huis te helpen regelen. Raambekleding kan gebruikt worden om in de kamers van je huis een verkoelend of isolerend effect te genereren.

Als algemene regel zullen witte jaloezieën het meeste zonlicht weerkaatsen, maar er zijn ook allerlei alternatieve, zorgvuldig behandelde jaloezieën die ontworpen zijn om de maximale hoeveelheid natuurlijk licht te absorberen.

Wanneer moet je de jaloezieën sluiten?

Het energieverbruik in huis kan verminderd worden door jaloezieën op de juiste momenten te sluiten. Als de zon op warme zomerdagen door delen van je ramen schijnt, warmt ze het interieur op, waardoor je gedwongen wordt de airconditioning hoger te zetten en meer energie te verbruiken. Je kunt directe lichtinval buiten je huis houden en ongewenste zonnewarmte verminderen door de jaloezieën te sluiten. In de winter kan het sluiten van de jaloezieën ook helpen elektriciteit te besparen. In koude nachten gaat warmte door de ramen verloren. Het sluiten van de jaloezieën helpt om de ramen te isoleren en warmteverlies te verminderen.

Binnen of buiten?

De meeste jaloezieën zitten aan de binnenkant. Jaloezieën aan de binnenkant hebben het voordeel dat ze gemakkelijk te gebruiken, te plaatsen en te herstellen zijn, maar ze zijn minder effectief in het beperken van zonnewarmte. Zonwering is meestal een prioriteit voor buitenjaloezieën, en ze kunnen met de hand of via een afstandsbediening bediend worden. Buitenjaloezieën zijn meestal gemaakt van hout, vinyl, aluminium, of staal. Buitenjaloezieën hebben het voordeel dat ze de zon beter tegenhouden dan de binnen jaloezieën omdat ze duurzamer zijn, minder spleten hebben, en de lichtinval beter regelen.

Reflecterende jaloezieën

Alle raambekleding geven schaduw en kunnen de isolerende waarde van het raam verbeteren. Reflecterende jaloezieën daarentegen presteren beter omdat ze licht en warmte weerkaatsen. In de zomer helpt dit om woningen koel te houden, en in de winter helpt het om de warmte binnen te houden. Sommige omkeerbare reflecterende jaloezieën hebben een kant die sterk reflecteert en de andere kant die sterk absorbeert. De warmte moet altijd naar de reflecterende kant gericht zijn. De reflecterende kant is naar buiten gericht in de zomer en in de winter.

Welke soort jaloezieën zijn effectiever in meerdere seizoenen?

Het antwoord is houten jaloezieën. Net als natuurlijke jaloezieën zijn houten jaloezieën gemaakt van hernieuwbare materialen en bieden ze een natuurlijke aanblik en stevigheid die de warmte buiten houden en tegelijk het licht dempen. Ze gaan mooi samen met kunststoffen jaloezieën van imitatiehout om de sfeer van een kamer te verhogen.

Lamellen

Verticale jaloezieën ook wel bekend als lamellen kun je 180 graden draaien op een gemakkelijk glijdende enkele rail die zo maximale privacy en lichtregeling mogelijk maken. Ze zijn aanpasbaar en kosteneffectief, waardoor ze ideaal zijn voor grotere ramen of deuren. Je moet op de hoogte zijn van de verschillende soorten jaloezieën, het zal helpen om de ideale te kiezen. Als je de juiste set jaloezieën kiest, zal die volledige bescherming kunnen bieden tegen alle soorten klimaten.

https://www.raamdecoratie.com