Uw bedrijvengids
Woningen

Stappenplan bij het kopen van een huis

Gaat u binnenkort een huis kopen in Hilversum en bent u benieuwd welke stappen u hiervoor dient te ondernemen? Er komt natuurlijk van alles kijken bij het kopen van een huis zoals de bezichtigingen, bieden, de hypotheek en nog veel meer. Als je precies wilt weten wat er bij komt kijken, lees dan snel verder en bekijk ons stappenplan voor het kopen van een huis in Hilversum bij Van der Helm in Hilversum. 

Orientatiefase

Voordat je een huis gaat kopen is het natuurlijk belangrijk om u te orienteren op wat er allemaal mogelijk is. Hiervoor kunt u het beste uw woonwensen op een rij zetten en hierbij nagaan wat u het belangrijkst vindt. Ook is het belangrijk om te kijken wat uw budget is en wat de maximale hypotheek is. 

Huizen bekijken

Als u eenmaal al uw woonwensen op een rij gezet heeft dan kunt u gaan beginnen met het zoeken naar een huis. Dit wordt door veel mensen ook wel gezien als de leukste fase bij het kopen van een huis. U kunt tijdens uw huizenjacht gaan zoeken op verschillende websites zoals Funda, maar u kunt er ook voor kiezen om Makelaar Hilversum in te schakelen die voor u op zoek gaat naar woningen die voldoen aan uw woonwensen. Als u eenmaal een woning gevonden hebt die aan uw wensen voldoet dan kunt u de woning gaan bezichtigen met Makelaar Hilversum. Tijdens deze bezichtiging kunt u gaan kijken of de woning ook daadwerkelijk bij u past. 

Een bod uitbrengen

Als een woning na de bezichtiging aan uw wensen voldoet dan is het tijd voor de volgende stap, het uitbrengen van een bod op de woning. Hierbij is het belangrijk dat je een serieus bod uitbrengt zonder dat je veel te veel betaald. Denk dan ook goed na over een eerste bod. Zodra de eigenaar van de woning op het bod reageert, kunt u gaan onderhandelen over de verkoopprijs. Hierbij is het natuurlijk de bedoeling dat u een zo gunstig mogelijke prijs voor uzelf weet te behalen. 

Het huis is voor u

Als u na het onderhandelen tot een goed bod gekomen bent die door de verkoper geaccepteert is, dan is het tijd om de koopovereenkomst te gaan ondertekenen. Het is belangrijk om de koopovereenkomst altijd goed door te nemen voordat u het contact gaat tekenen. Nadat u het contract ondertekend heeft dan is het tijd om de hypotheek te gaan regelen zodat de financiering van het huis definitief is. Hiervoor kunt u de hulp inschakelen van een hypotheekadviseur of u kunt er voor kiezen om dit zelf af te sluiten. Vraag hierbij bij verschillende hypotheekverstrekkers vrijblijvend advies aan voordat u een keuze maakt.

https://www.vanderhelm.nl/huis-kopen-hilversum