Uw bedrijvengids
Gezondheid

De keuze voor een kunstgebit maak je met een tandprothetische praktijk

Steeds minder mensen hoeven of kiezen voor een kunstgebit. Dit heeft ermee te maken dat de kennis over ons gebit door de jaren heen zodanig is verbreed, dat we beter weten hoe we het gebit zo gezond mogelijk moeten houden. Daarnaast is het voor iedereen normaal om twee maal per jaar de tandarts te bezoeken. Op deze manier wordt ons gebit door onze levensjaren heen gezond en sterk gehouden. Tóch zijn er nog altijd mensen die wel aan een kunstgebit moeten geloven. Dit kan door slijtage en ouderdom, maar op jongere leeftijd ook door een ongeluk. Tandprothetische praktijk Volgers verschaft je de basisinformatie bij de keuze voor een kunstgebit, klikgebit of implantaten. 

Diverse mogelijkheden 

Wanneer je je gaat verdiepen in een kunstgebit, zal je zien dat er verschillende soorten bestaan. Zo kun je kiezen voor een kunstgebit, een klikgebit of implantaten. Wat zijn de verschillen en wat is bij jou van toepassing? Je kunt bijvoorbeeld een volledig of een gedeeltelijk (uitnaambaar) kunstgebit krijgen. Logischerwijs vervangt een gedeeltelijk kunstgebit een gedeelte van je tanden en kiezen. Een klikgebit kun je daarnaast zelf uit de mond nemen, maar voelt wel als een permanent nieuw gebit. Een geheel permanente keuze zijn vervolgens implantaten. Dit zijn als het ware onzichtbare, kunstmatige wortels. Middels een schroefje groeit dit vast in het kaakbot. Niets engs aan! Laat je informeren voor de best passende prothese voor jouw gebit. Je zult waarschijlijk wel voorkeur hebben, maar de keuze is grotendeels afhankelijk van de vorm van de kaak en je verdere algehele gezondheid. 

De kosten

Vanzelfsprekend zijn de kosten afhankelijk van de keuze die je maakt. Daarnaast hangen de kosten ook af van de nodige behandeling. Wat moet er voorafgaand aan je gebit gebeuren? Moeten je tanden worden getrokken en zo ja, hoeveel? Kortom, kunstgebit kosten en daarbij ook de vergoedingen zijn niet zomaar te bepalen. 

De knoop doorhakken

De keuze voor een kunstgebit maak je niet aan de hand van een internet artikel of wat basis informatie op een website. Neem contact op met jouw tandprothetische praktijk en zorg ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan. De enige verrasing is binnenkort jouw stralend nieuwe lach!