Uw bedrijvengids
Image default
Zakelijk

Een ERP-oplossing voor uw bedrijf

De wereld is afgelopen jaren veranderd. Veel processen worden steeds vaker digitaal ingezet. Deze digitale transformatie is wereldwijd zichtbaar en merkbaar, voor personen en bedrijven. Om de processen in uw bedrijf onder controle te houden en te verbeteren is ERP-software een oplossing. ERP-software verbindt alle afdelingen binnen uw organisatie, zoals verkoop en marketing, IT en finance, etc.

Maar wat is ERP-software nu precies? Dat leggen wij u graag uit.

Wat is ERP?

ERP is een afkorting wat staat voor ‘Enterprise Resource Planning’. Een ERP-systeem automatiseert en verbindt alle bedrijfsprocessen binnen een organisatie. Alle gegevens van de verschillende afdelingen worden opgeslagen in een centrale plek of database. Hierdoor is de data altijd voor elke medewerker inzichtelijk.

Een ERP-systeem is een soort gereedschap die zorgt voor een hogere productiviteit binnen uw bedrijf, doordat veel processen binnen dit informatie-en managementsysteem geautomiseerd kunnen worden.

Voordelen van een ERP-systeem

ERP-software brengt verschillende voordelen met zich mee. Afhankelijk van het bedrijf wordt er toegevoegde waarde gecreëerd op de volgende gebieden:

Automatisering van werkzaamheden

Een ERP-systeem automatiseert eenvoudige en terugkerende taken en werkzaamheden. Zo kunnen medewerkers zich bezig houden met andere en belangrijke taken.

Centrale database

Alle data van het bedrijf wordt samengevoegd en beheerd in een centrale database. Op deze manier wordt de samenwerking tussen afdelingen beter en wordt informatie beter gedeeld.

Real-time gegevens

Met ERP-software profiteren uw medewerkers van real-time gegevens waardoor iedere werknemer op elk moment van de dag inzicht heeft in de meest bijwerkte gegevens.

Rapportages

Alle bedrijfsprocessen van uw organisatie worden gemonitord en geanalyseerd. Rapporten met de resultaten van deze analyses kunnen met een simpele druk op de knop automatisch worden aangemaakt. De rapportages dienen het doel om besluitvorming eenvoudiger te maken.

Cloud of on-premises

Het is mogelijk om de ERP-software in de cloud te laten draaien of op uw eigen servers te installeren. Dit heet ook wel ‘on-premises. Veel ERP-systemen laten beide toe, maar er is steeds meer neiging naar de cloud.

De juiste software voor uw bedrijf

De ERP-softwaremarkt is groot en divers. Er zijn meerdere leveranciers en veel verschillen in software. Één soort ERP-software wat wij aanraden is Microsoft Dynamics 365. Het is flexibel, efficiënt. Het is geschikt voor grote en kleine bedrijven.