Uw bedrijvengids
Image default
Zakelijk

Het inschakelen van een advocaat

Het inschakelen van een advocaat tijdens een rechtszaak kan handig zijn. Zo hangt het van de situatie af of een advocaat verplicht is. Zo hang het bij een civiele procedure af van de situatie of u wel of geen advocaat nodig heeft. Bij een strafrechtelijke procedure is een advocaat niet verplicht. Het is wel verstandig om er een in te schakelen, maar dat is uw eigen keuze. Bij een bestuursrechtelijke procedure is een advocaat niet verplicht. Ook bij een hoger beroep is een advocaat niet nodig. Wanneer u een kort geding heeft, bent u verplicht om een advocaat in te schakelen. Echter is het wel zo dat dit bij een kantonrechter niet hoeft, dus het is van de case afhankelijk of u een advocaat nodig heeft. Uiteraard is het wel zo dat een advocaat altijd is toegestaan. Alleen is dit in sommige gevallen niet nodig, maar altijd wel aan te bevelen. Een advocaat weet wat er verwacht wordt bij een rechtszaak en kan hierdoor meer uit uw zaak halen dan dat u dit zelf doet. Dit komt vooral omdat advocaten meer kennis hebben van bepaalde regelgeving.

De voordelen van een advocaat

Een advocaat kan voordelen voor uw rechtszaak meebrengen. Deze zijn vaak gespecialiseerd in rechtszaken en weten hoe ze u het best kunnen helpen om u van een zo goed mogelijk resultaat te voorzien. Doordat advocaten vakkennis en praktijkervaring met elkaar kunnen combineren, proberen ze de beste resultaten voor hun cliënten te krijgen. Ook wanneer u misschien minder geld te besteden heeft voor een (goede) advocaat, is het mogelijk om een advocaat te krijgen. Hierdoor kunt u altijd tegenwicht bieden aan de tegenpartij. Zeker in het geval wanneer u een zaak tegen de overheid heeft, is het fijn als u een beetje tegenwicht kunt bieden. Voorbeelden van overheden waar u een rechtszaak tegen kunt hebben is het OM, de Belastingdienst, de FIOD of financiële toezichthouders. Wanneer u dit nodig heeft, zou u bijvoorbeeld bij een van de advocaten in Rotterdam terechtkunnen.

Fiscale advocaten

Wanneer u een conflict heeft met bijvoorbeeld de Belastingdienst, kan een fiscale advocaat de uitkomst voor u zijn. Een fiscaal advocaat is gespecialiseerd in fiscale bezwaar- en beroepsprocedures en heeft voldoende kennis van het fiscale boeterecht. Wanneer u uzelf laat vertegenwoordigen door een fiscaal advocaat, bent u er zeker van dat u op een goede manier wordt begeleid in uw rechtszaak. Hierbij is het verstandig om een advocaat bij u in de buurt te nemen. Stel dat u uit Rotterdam komt, kunt u gebruik maken van fiscale advocaten Rotterdam.

https://www.libertasadvocaten.com/