Uw bedrijvengids
Image default
Zakelijk

Hoe gaat een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) in zijn werking?

 

Voor elke organisatie is het van belang in beeld te hebben hoe betrokken en tevreden werknemers zijn binnen de organisatie. Hiervoor is een onderzoek medewerkers dus nodig, dit wordt ook wel een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) genoemd. Een MTO kan helpen bij het behalen van de doelstellingen van een onderneming en het werkgeluk van de werknemers verhogen. Tevens kan een goed uitgevoerd onderzoek ervoor zorgen dat het bedrijf productiever wordt en dat waardevolle werknemers ook in de toekomst behouden kunnen blijven. Maar hoe gaat zo een MTO in zijn werking en hoe zet je een dergelijke onderzoek op? Wij nemen je mee en leggen je uit welke stappen er allemaal genomen worden met een MTO. 

Verscheidene opties voor een MTO

Het opzetten van een MTO kostte onderneming vaak veel tijd en moeite en was iets waar ze vaak al ver van te voren tegen op zagen. Toch kan dit tegenwoordig veel sneller en gemakkelijker. Niettemin omdat er vandaag de dag veel bureau’s zijn zoals duomarketresearch.nl die je hierbij kunnen helpen. Zij vertellen ons ook dat er verschillende opties zijn voor het opzetten van een MTO. Zo kun je een MTO opzetten met een brede vragenlijst. Hierbij kun je allerlei thema’s behandelen die jij van belang vindt of die spelen binnen de organisatie. Ook kun je kiezen voor een korte vragenlijst waarbij je globaal een idee krijgt van de goede punten en eventuele verbeterpunten. 

Het gebruik van moderne technieken

Uiteraard hoeft een MTO niet meer op papier uitgedeeld te worden maar kan deze gewoon digitaal georganiseerd worden, dit scheelt ook een hoop moeite gezien de verwerking van alle gegevens. Maar moderne technieken helpen ook bij het opzetten van een MTO. Zo kunnen nieuwe software je al gemakkelijk de mogelijkheid bieden een vragenlijst op te zetten bestaande uit alle vragen die jij nodig acht. Deze vragen kunnen ook op alle mogelijke manieren georganiseerd worden. Hierna kunnen deze vaak makkelijk gemeten worden en duidelijk in kaart gebracht worden met grafiekjes en meer.