Uw bedrijvengids
ZZP

Makkelijk en snel uw VOG online aanvragen via mijnvogaanvragen.nl

Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag, oftewel VOG is tegenwoordig erg gemakkelijk. Normaal gesproken moet je een afspraak maken bij de gemeente. Dit kan een aantal dagen duren totdat je een dag kunt inplannen. Heb je eenmaal een afspraak kunnen inplannen? Moet je bij de gemeente nog wachten totdat je aan de beurt bent. Staat je VOG klaar? Dan moet je weer een afspraak inplannen om je VOG op te kunnen halen. Zoals je zelf al kunt merken heb je te maken met onnodige afspraken en wachttijden. 

Eenvoudig en snel VOG online aanvragen

VOG aanvragen kan online al binnen één minuut via mijnvogaanvragen.nl. Thuis, op school of kantoor of via je mobiele telefoon is het zo gebeurd. Je hoeft alleen de gevraagde gegevens in te vullen en het is gebeurd. Je hoeft je niet te registreren of een afspraak te maken. Weet je niet op welke profielen je gescreend moet worden? Zij zijn hierin gespecialiseerd en weten als de beste op welke screeningsprofielen er gescreend moet worden voor de aangegeven functie. Na het aanvragen ontvang je een bevestiging via de mail. Je aanvraag komt bij hen binnen. Binnen één werkdag wordt je aanvraag ingediend bij de officiële instantie Dienst Justis. Daarna zal Dienst Justis de beoordeling doen voor je VOG en krijg je je VOG thuis opgestuurd via de post.  Bij twijfel of wens naar meer informatie, kun je ze gerust contacteren via de contactformulier op de website. Je krijgt binnen één werkdag een reactie op je vraag. 

 

Wat zijn de voordelen van het aanvragen van een VOG via een digitaal loket?

Je wilt zo snel mogelijk beginnen met je nieuwe functie of baan. Je werkgever zit dan te wachten op je VOG. Het aanvragen is veel sneller waardoor je je VOG ook sneller toegestuurd krijgt. Hoe eerder je begint met werken, hoe eerder je begint met verdienen. 1 maand later beginnen met werken, betekent dat je een maandloon misloopt. Indien er meerdere mensen hebben gesolliciteerd voor de functie en diegene de VOG al tijdens de sollicitatie hebben ingeleverd of in een korte tijd inleveren, hebben meer kans om aangenomen te worden. Je hoeft niet te wachten tot je werkgever de aanvraag van de VOG voor jou zal doen. Het is als particulier niet gemakkelijk om een VOG aan te vragen en vooral niet zonder een werkgever. Je kunt dit vrij eenvoudig doen via een online loket. Bovendien laat dit een enorm goed indruk achter bij je (toekomstige) werkgever en vergroot ook zo de kans om aangenomen te worden. 

Het verwerken van je aanvraag wordt gedaan door specialisten die dagelijks tientallen of zelfs meer dan honderd aanvragen per dag verwerken. Zo ontloop je de risico dat je aanvraag verkeerd of onvolledig wordt ingediend. Dit kan meer kosten betekenen. Want je werkgever zal hoogstwaarschijnlijk vragen om nogmaals een VOG aanvraag in te dienen. Bovendien kan je hierdoor zelfs je baan of functie verliezen als het te lang duurt. Bij sommige functies kan je zonder een VOG niet starten of direct ontslagen worden. Het zou natuurlijk niet fijn zijn om dit mee te maken. Daarom is het erg verstandig om dit over te laten aan experts, experts die hier dagelijks mee bezig zijn en zich hierin hebben gespecialiseerd. 

 

Werkgevers en werknemers

Niet alleen werknemers vragen een VOG aan via het online loket. Ook de werkgevers vragen een Verklaring Omtrent het Gedrag aan voor de werknemers. Zo kunnen de werkgevers zelf de screeningsprofielen kiezen waarop hun (toekomstige) werknemers gescreend moeten worden en dus ook zeker van zijn dat iedereen met een VOG aankomt waarbij er gescreend is op de juiste screeningsprofielen.

 

Soorten screeningsprofielen

De screeningsprofielen zijn verdeeld in drie groepen. Dit zijn de Functie Aspecten, Algemene Screeningsprofielen en Onbekende functie. Functie Aspecten is grofweg gezegd “kant-en-klare” optie. Een dokter kan hier kiezen voor “Gezondheidszorg en welzijn van mens”. Een docent kiest hierbij voor de optie “Onderwijs”. De Algemene Screeningsprofielen bestaat uit 8 kopjes, waarbij per kopje je kunt kiezen uit 1, 2 of 3 subonderwerpen. Aan de hand van je functie wordt er gekeken naar welke kopjes en subonderwerpen er voor jou van toepassing is, zodat er beoordeeld kan worden of het uitoefenen van je (toekomstige) functie geen belemmering zal vormen voor de samenleving. Bij Onbekende Functie wordt je gescreend op alle kopjes en de subonderwerpen die je kan vinden bij de Algemene Screeningsprofielen. Indien je niet weet welke functie je gaat uitoefenen, of alle werkzaamheden kunt en/of wilt doen en wilt laten zien dat je justitiële geschiedenis geen enkele belemmering vormt om dit te kunnen doen, kun je hier gebruik van maken. Hiermee toon je als het ware ook meteen aan dat je niet in aanraking bent gekomen met de politie op geen enkele vlakte.