Uw bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

Voor het bedrijfsleven: Hoe sluit ik mijn docking station aan op mijn laptop?

Wil je een docking station aansluiten, maar weet je niet hoe dit moet? Geen zorgen! Het is niet heel moeilijk. Je hebt geen kabels nodig voor een docking station aansluiten. Een docking station is voornamelijk bedoeld voor een laptop, smartphone of een tablet. Een docking station aansluiten is zeer gemakkelijk, het heeft een usb poort die in het apparaat gestoken kan worden en aan andere kant zit een klein apparaatje met meerdere poorten. De poorten die een docking station bevat zijn onder andere: Usb A, Usb C, thunderbolt HDMI, Ethernet, etc. Dankzij deze meerdere poorten kunnen andere apparaten aangesloten worden. Wil je een docking station aanschaffen, zodat je deze kan aansluiten op je computer bijvoorbeeld? Kijk dan goed naar welk type docking station je nodig hebt.

Voor elke gelegenheid

Ben je op werk of thuis en heb je extra benodigdheden nodig? Op het internet is tegenwoordig veel te vinden, zoals een usb stick, oplaadkabels, internet splitter, docking stations, noem maar op! Voor elke gelegenheid en elk merk is er wel een geschikt product te vinden op het internet of in de winkel. Je laptop kan door middel van extra hulpmiddelen geheel uitgebreid worden en net de extra ruimte geven. De meest bekend webshop waar elektronica producten gekocht kunnen worden zijn: Mediamarkt, Bol of Coolblue, maar er zijn ook andere winkels die een ruim assortiment hebben. Via het internet komt het SBVR aanbod er ook hoog uit, deze webshop biedt ook veel elektronica aan. Het SBVR aanbod is ook erg divers, net zoals bij de Mediamarkt. Wel is natuurlijk aan te raden om het SBVR aanbod, of die van een andere winkel, te vergelijken. Soms kan dit flink in de prijs schelen.

Multitasking

Wil je je werkplek met 2 extra schermen uitbreiden? Als je op werk of thuis 2 extra schermen wilt toevoegen aan je huidige computerscherm, dan heb je een usb adapter nodig. Er zijn speciale usb adapter geschikt waardoor je meerdere schermen kunt aansluiten op 1 computerscherm. Handig! Houdt er wel rekening mee welke usb adapter je koopt en op welke manier je het ene apparaat naar het andere apparaat wilt verbinden. Er zijn usb adapters die via HDMI, omdat je 2 extra schermen wilt gebruiken heb je hiervoor dus 2 HDMI ingangen nodig. Een andere mogelijkheid is HDMI en VGA, dus een HDMI ingang en het andere scherm via een VGA kabel. Ook is er het alternatief HDMI en DisplayPort, dus een HDMI ingang en een DisplayPort kabel. Ende laatste mogelijkheid is via HDMI en Thunderbolt 3, hiervoor heb je een HDMI kabel nodig en een usb c Thunderbolt 3 kabel nodig.