Uw bedrijvengids
Bedrijven

3 tips om je dure producten te beschermen!

In veel ondernemingen wordt gewerkt met dure machines en materialen. Dit zijn voornamelijk bedrijfsprocessen waar de eigenaar/inkoper zich druk om maakt. Omdat het zulke dure machines en materialen betreft wil je de frequentie van inkoop natuurlijk minimaliseren. De levensduur van je dure machines en materialen moet maximaal zijn om overige onnodige bedrijfskosten uit te kunnen sluiten. Omdat het zo ontzettend belangrijk is om de levensduur van de objecten te maximaliseren hebben we in deze blog drie tips voor je uiteen gezet om dit te realiseren.

Gebruik duidelijke instructies

Machines worden over het algemeen gebruikt door meerdere medewerkers. Het is aan te raden om de gebruiksinstructies van de machine in de buurt van de machine te plaatsen. Iedere medewerker die in aanraking komt met de machine dient voorafgaand aan het gebruik de instructies grondig te lezen. Hiermee voorkom je eventuele gebruiksfouten! Gebruiksfouten zijn helaas nog vaak de fouten ervoor zorgen dat een machine beschadigd kan raken. In veel gevallen betaald de verzekering helaas niet voor deze gebruiksfouten omdat ze makkelijk voorkomen hadden kunnen worden!

Behandel de machines en materialen

Als je voor het gebruik van de machines en materialen deze laat behandelen, dan kun je voordat je ze überhaupt in gebruik hebt genomen al beschermen! Door de objecten bijvoorbeeld te voorzien van een poedercoating worden ze beschermd tegen de krachten der natuur en bijvoorbeeld stootschade! Een andere manier om de producten te beschermen is door ze te stralen. Hiermee wordt een beschermende laag op de objecten aangebracht. Deze beschermende laag kan bijvoorbeeld vochtafstotend zijn! Als de machine dan een keer in de regen gebruikt moet worden, dan zorgt de bestraalde laag ervoor dat het water zich niet aan de machine hecht. 

Bewaar zo veel mogelijk binnen!

Een van de grootste factoren in de beschadiging van machines en materialen is de buitenlucht. De objecten kunnen gemakkelijk verroest raken als ze te bijvoorbeeld te lang in de regen hebben gestaan. Probeer deze objecten dan ook zo veel mogelijk binnen te bewaren. Deze ruimte dient zo wind-en vochtvrij mogelijk te zijn om de levensduur van de objecten te maximaliseren!