Uw bedrijvengids
Bedrijven

Akoestisch spuitwerk

Lees in dit artikel over een akoestisch plafond van AcoustIQ. Een mooi afgewerkt plafond is sowieso een hele verbetering voor een ruimte, maar een plafond afwerken door het te laten doen middels spuitwerk biedt heel veel voordelen.

Ook voor wanden

Niet alleen in menig kantoortuin kan de akoestiek beter. Ook in andere ruimtes en gebouwen kan er teveel galm zijn, waardoor geluid meer verstorend werkt. Echter in een kantoortuin merkt u het eerder op, twee medewerkers overleggen en verstoren zo het telefoongesprek verderop. Nu is er gelukkig een adequate oplossing en deze is nog mooi om te zien ook. Over de bestaande ondergrond wordt een laag gespoten. U kunt kiezen uit de kleuren wit, lichtgrijs, industrieel grijs, antraciet, zwart of als u wilt in een niet gangbare kleur. Altijd is het een mooie structuur door de techniek, het is naadloos en zeer snel uitgevoerd. Het kantoor hoeft amper te sluiten om de werkzaamheden uit te voeren. Binnen de kortste keren is het achter de rug en opgeruimd. Naast plafonds zijn wanden met deze spuittechniek mooi af te werken, en dit geef extra voordelen.

Isolerende werking

Voor het verbeteren van het geluid in een ruimte wordt over het algemeen het plafond aangepakt. Echter het akoestisch spuitwerk geeft ook een isolerende werking, en daardoor kan het wijs zijn om ook de wanden af te laten werken met Sprayplan en Acanor. De Cellulosevezels geven een isolerende laag. Hierdoor hoeft u in de winter minder te stoken en zal de airco in de zomer minder hard werken. Dit drukt de energierekening en zo verdient u door de tijd de mooi afgewerkte muren en plafond terug. Zo verkrijgt u een prettig leefklimaat en geluid in ieder gebouw. Het systeem bestaat al meer dan twintig jaar, dus heeft zich bewezen.