Uw bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Een leven zonder irritante deurdrempels

Als je mindervalide bent of heel slecht ter been, kunnen drempels echt een grote stoorzender zijn. Helemaal als het een openbaar gebouw betreft bijvoorbeeld en er wordt nergens rekening gehouden met jouw situatie. Thuis kun je echter ook te maken krijgen met een hoop drempels die jouw leven zuur maken. Je zou ervoor kunnen kiezen om alle drempels in je woning te laten verwijderen. Een woning zonder drempels is onmogelijk zul je misschien wel denken, maar het is absoluut mogelijk om een woning zonder drempels te hebben. Als je al wat ouder bent en je bent voornemens om in je huidige huis te blijven, dan is het essentieel dat deurdrempels geen deel meer uitmaken van het huis. Je moet er niet aan denken dat je lelijk ten val komt en alleenstaand bent. Er is niemand in de buurt en je bezeert je zeer ernstig. Dit scenario is beter om te voorkomen.

Hulp bij die ellendige deurdrempels

Drempelhulp scootmobiel en andere erkende drempelspecialisten zijn er voor jou om je te helpen bij vervanging of verwijdering van je drempels. Het is in een heleboel gevallen veel veiliger en beter als er geen drempels meer zijn in huis. Een deurdrempel kan voor levensgevaarlijke situaties zorgen, zeker voor wat oudere mensen. Deze mensen krijgen hun rollator of rolstoel met geen mogelijkheid over een deurdrempel heen. Veel huisjes hebben bovendien smallere deuropeningen, wat totaal niet bevorderlijk werkt ook. De moderne woningen van tegenwoordig hebben in principe geen dorpel of deurdrempel meer nodig. Vroeger dacht men dat deurdrempels veel functies hadden. Ze zouden stof tegenhouden, het geluid tussen ruimtes verminderen en wateroverlast tegen kunnen houden. Nu wegen deze zogenaamde functies minder zwaar, waardoor de noodzaak om deurdrempels te hebben verdwenen is. Laat je deurdrempel dus verwijderen of vervangen door drempelhulp scootmobiel.

Wanneer je je drempels laat vervangen

Als je de keus maakt om je drempels te laten vervangen, kies je voor een drempelvervanger. Je hoeft dan niet je complete huis te verbouwen. Een drempelvervanger heeft zijvlakken die schuin en wigvormig zijn, waardoor een rollator of rolstoel met gemak over deze plaat kan. Drempels van 3 tot 6 cm zijn ideaal voor een drempelvervanger die overigens een antislip kenmerk bevat waardoor de plaat altijd goed op zijn plek blijft.

https://drempelhulp.com/