Uw bedrijvengids
Image default
Gezondheid

Wat is de juiste slaaphouding?

Je slaaphouding speelt een grote rol. Een slaaphouding is voor iedereen anders. Een slaaphouding verandert niet zomaar. Dit is iets wat je al op jonge leeftijd ontwikkelt. Je slaaphouding is belangrijk omdat het invloed heeft op je nachtrust. Ook heeft je matras invloed op je nachtrust. Er bestaan een hoop verschillende matrassen. Zoek jij nou een ondersteunend en eco-vriendelijke matras? Dan moet jij echt een natuurlatex matras kopen bij Una Matras. 

Een buikslaper

Er zijn maar weinig mensen die op hun buik slapen. Op je buik slapen is niet de beste houding die je aan kan nemen. De kans is wel kleiner dan je snurkt, als je op je buik slaapt. Slaap je op jouw buik, dan is de kans groot dat jij last hebt van je nek. Het beïnvloedt namelijk jouw wervelkolom in je nek. Het kan ook zijn dat je hierdoor hoofdpijn krijgt. Ook hebben buikslaper vaker last van gevoelloze handen en een zenuwpijn. Op je buik slapen is niet heel goed voor je wervels in je nek en rug. Heb je veel klachten aan je nek of rug, dan is het mischien een opties om te kijken naar een andere houding. Door op je buik te slapen kan je ook gaan tandenknarsen. Weet jij dus van jezelf dat je dit doet. Probeer dan ook een andere houding uit. 

Een zijslapers

Dit is een van de meest voorkomende houdingen. Slapen op je zij kan rugpijn verzachten. Daarnaast zorgt het slapen op je zij er niet alleen voor dat je rugpijn verzacht wordt, maar het zorgt er ook voor dat je wat minder snurkt. Dus weet je van jezelf dat je veel snurkt. Dan kan je proberen om op je zij te gaan liggen. Lig je op je zij, dan druk je veel gewicht van je lichaam op jouw schouders. Dit kan gevolgen hebben op je spieren en zenuwen in je nek en schouders. 

Een rugslaper

Op je rug slapen is volgens wetenschappers een van de beste houdingen. Als je op je rug ligt blijft je rug in de meest natuurlijke houding. Het grootste voordeel van deze houding is dus dat jouw ruggenwervels minder worden overbelast. Zorg als rugslaper ervoor dat je een niet een te zacht matras hebt. Dit kan invloed op je rug hebben. Een nadeel aan het slapen op je rug, is dat je tong jouw luchtwegen gedeeltelijk kan afsluiten. Hierdoor ontstaat het snurkgeluid. Op je rug slapen is dus minder prettig voor je partner.