Uw bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Gebruik jij je wokpan voor het eerst?

Om een wokpan de eerste keer te gebruiken, is het belangrijk om op enkele zaken te letten! Hier zal ik jullie vertellen wat je zeker eerst moet doen met je nieuwe wokpannen.

De pan inbranden.

Reiniging

Wanneer de pan uit de verpakking komt, is het belangrijk om deze eerst te wassen. De fabrikant zal deze namelijk behandeld hebben met producten.

Een eerste keer inbranden zonder vetten

Plaats je pan op het vuur, belangrijk is dat je hier geen olie in doet. Zo worden alle bacteriën verwijderd. Je zal merken dat de pan lichtjes verkleurt, de pan is aangebrand, maar dit is de bedoeling. Goede wokpannen moeten er versleten uitzien, zeggen ze wel eens.

Invetten tweede maal inbranden

Nu is het tijd om de pan in te wrijven met olie. Wacht uiteraard tot de pan is afgekoeld na de eerste inbrand ronde. Doe wat zonnebloemolie op een servetje, en wrijf de pan helemaal in. We kiezen voor zonnebloemolie omdat deze tegen hoge temperaturen bestand is. Eens dat is gebeurd, kan je de pan weer op het vuur plaatsen tot de pan is aangebrand.

Afwassen en wokken maar!

Nu moet je nog juist de pan afwassen, zodat er geen vuile stukjes achterblijven. Dan ben je helemaal klaar om te beginnen wokken! Doe wat olie in de pan, wok je groentjes en vlees kort en krachtig. Voeg je saus toe en klaar is kees!

Wokken is heerlijk, nu weet je ook hoe je je wokpan een eerste keer kan gebruiken. Ook kan je een tajine kopen, dan kan je gewokte groenten combineren met gestoofde groenten op Aziatische wijze. Een tajine kopen kan je in de meeste winkels met keukengerei! Smakelijk!

https://pannenreus.nl

Gerelateerde artikelen

Je huis in Vlaardingen verkopen

Live chat service voordelen

Tandarts Rivierenbuurt