Uw bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Heftruck rijden; Waar moet je op letten bij een vacature?

Als je op zoek bent naar een baan een vacature voor heftruckchauffeurs, dan zijn er bepaalde dingen waar je op moet letten om er zeker van te zijn dat deze vacature bij je past. In deze blogpost bespreken we een paar van de belangrijkste zaken waar je op moet letten.

 

De basiseisen 

In de meeste vacatures voor heftruckchauffeur staan een paar basiseisen waaraan sollicitanten moeten voldoen. Deze eisen kunnen per bedrijf verschillen, maar meestal gaat het om het hebben van een geldig rijbewijs, minstens 18 jaar oud zijn en zware voorwerpen kunnen tillen. Als je niet aan één van deze eisen voldoet, kom je waarschijnlijk niet in aanmerking voor de baan.

 

Jouw ervaring 

Hoewel sommige bedrijven bereid zijn om nieuwe chauffeurs op te leiden, geven de meeste de voorkeur aan sollicitanten die al ervaring hebben met het besturen van een vorkheftruck. Als je ervaring hebt met het besturen van een vorkheftruck, vermeld dat dan in je sollicitatie en benadruk alle relevante gevolgde cursussen etc.

 

Beschikbare uren 

Een ander belangrijk punt om te overwegen is welke uren je beschikbaar bent om te werken. Veel banen voor heftruckchauffeur zijn fulltime, maar er zijn ook parttime en zelfs tijdelijke banen beschikbaar. Zorg ervoor dat je in je sollicitatie aangeeft welke uren je beschikbaar bent om te werken, zodat het bedrijf kan bepalen of je al dan niet geschikt bent voor de functie.

 

Vergoeding 

Natuurlijk wil je ook weten hoeveel de functie betaalt. De meeste vacatures vermelden het startsalaris of de uurloon schaal bij de functie, zoals via www.ab-werkt.nl, maar als deze informatie er niet bij staat; vraag er dan naar tijdens het sollicitatieproces, zodat je zeker weet dat de vergoeding eerlijk is en aan je wensen voldoet 

 

Dus; Als je op zoek bent naar een baan als heftruckchauffeur, wees er dan zeker van dat het dé vacature voor jou is. Controleer of je voldoet aan de basiseisen die in de vacature staan. Zorg er bovendien voor dat de beschikbare uren van de functie in jouw schema passen en dat de vergoeding eerlijk is en aan je behoeften voldoet. Door deze dingen in gedachten te houden bij het zoeken naar vacatures, kun je ervoor zorgen dat je de juiste baan vindt die perfect bij jou past.