Uw bedrijvengids
Bedrijven

Is een magazijnstelling keuring verplicht?

Wij hebben onlangs een magazijninstelling laten installeren door de medewerkers van DPV Montage. Dit is de specialist op het gebied van monteren, demonteren en keuren van magazijninstellingen. Doordat de medewerkers van dit bedrijf de inrichting van ons magazijnverzorgd hebben, was het vanzelfsprekend dat zij ook ons magazijn zouden keuren. Het is heel erg belangrijk om de keuring periodiek te laten plaatsvinden, zo vertelden ze ons.

Stellingen zijn het belangrijkste element

Zo lieten we ons vertellen dat de stellingen in ieder magazijn het belangrijkste element is. Want wist u dat een magazijn niet praktisch ingedeeld is zonder stevige stellingen? Deze zijn echt nodig en zijn beschikbaar in verschillende maten. Zodoende zijn ze geschikt voor verschillende doeleinden, met als doel om de ruimte in het magazijn zo optimaal mogelijk te benutten. Maar hoe zit het nu precies met die keuringen? En is keuren verplicht? En met welke Europese normen moet dan rekening worden gehouden? Lees vooral verder!

Periodieke BMWT-keuring

De keuring die periodiek moet plaatsvinden, is de BMTW-keuring. Dit is een keuring die checkt waar eventuele risico’s op de loer liggen. Daardoor weet u precies wat er moet gebeuren om eventuele risico’s te vermijden en gevaarlijke situaties in het magazijn te verkopen. Bovendien wordt er jaarlijks een controle verplicht gesteld door de Arbo wetgeving. Gedurende deze keuring is de Europese Norm NEN-EN 15635:2008 leidend.

Verplicht

Volgens deze plicht moeten alle stalen stellingen in magazijnen gekeurd worden. Hierbij kunt u denken aan winkelstellingen, breedvakstellingen, legbordstellingen, draagarmstellingen, grootvakstellingen en nog meer soorten stellingen. We hebben nooit getwijfeld aan de veiligheid van ons magazijn, maar zijn blij dat DPV Montage ons geadviseerd heeft over de keuringen die verplicht zijn en aangeraden worden. We raden dit bedrijf dan ook ten zeerste aan! Onder andere voor magazijninrichting monteren en nog meer diensten op dit gebied.

https://www.dpvmontage.nl/