Uw bedrijvengids
Bedrijven

Kinderdagverblijf Den Haag

Mijn dochtertje is nu 2,5 jaar. Ik ben zelf huismoeder en ze is zelf enig kind. Zelf ben ik opgegroeid in een grote familie met broers en zussen. Ik vind het belangrijk dat mijn dochtertje, Lisa, leert delen en samen spelen. Onze buren hebben wel kinderen maar die zijn al veel ouder dan dat Lisa is. Dus ik ging op zoek naar een leuke kinderopvang in Den Haag .

De Vlinder

Mijn Buurvrouw vertelde over een kinderdagverblijf in Den Haag, Road2school. Daar hadden haar kinderen ook op gezeten. Ik besloot er een kijkje te nemen. Lisa ging naar de “Vlinders” groep. Dit is voor kinderen van 2 tot 5 jaar. De kinderen worden spelenderwijs voorbereid om op de kleuterklas, maar iedereen leert op zijn eigen tempo. Dat vond ik wel erg interessant. De dag begon met een kring gesprek. Dit kringgesprek had het thema lente. De kinderen mochten om de beurt vertellen wat ze van de Lente vonden en wat er allemaal bij hoorde. Mochten de kinderen een vraag hebben, dan konden ze een vinger opsteken.

De activiteiten van de dag

Tijdens het kringgesprek werden ook de activiteiten van de dag besproken, aan de hand van plaatjes. Naast de vaste activiteiten konden de kinderen ook zelf een activiteit uitzoeken. Bijvoorbeeld spelen in de bouw- of poppenhoek. Lisa koos nacrèche in Den Haag sprak mij wel aan.

Ontwikkeling van het kind

Twee keer in de week gaat Lisa nu naar het kinderdagverblijf in Den Haag. Dit doet ze nu een maand. Lisa heeft het ontzettend naar haar zin. En maakt het erg goed. Ze heeft al vriendjes gemaakt en weet ondertussen precies welke dag het vandaag is. Daarnaast vind ik het ook wel erg lekker. Ik heb nu twee ochtenden in de week vrij. Eerst vond ik het wel spannend, ik had mijn dochter nog nooit in een “vreemde” omgeving alleen gelaten. En hoe zou het haar bevallen, als ik er niet was. Het was dan ook een hele opluchting dat ze het erg leuk vond! Nu geniet ik van elk vrij moment die ik heb.