Uw bedrijvengids
Onderwijs

Cultuurdag basisonderwijs

Cultuurdag basisonderwijs

 

Wat is een Cultuurdag?

Een Cultuurdag is een dag op een basisschool waarbij kunst en cultuur centraal staat. Het gaat dan om kunsteducatie en cultuureducatie. De diverse kunstdisciplines kunnen met elkaar gecombineerd worden. Op die manier kunnen kinderen in één dag kennis maken met verschillende soorten kunsteducatie. Scholen kunnen er voor kiezen om de kinderen zelf hun workshops te laten kiezen. Zo kan elk kind zijn of haar eigen cultuurprogramma samenstellen. Het ene kind vindt bewegen leuk en zal daarom eerder kiezen voor workshops binnen de kunstdisciplines circus en dans. Terwijl een andere leerling liever in zijn of haar hoofd bezig is, deze leerling zal eerder kiezen voor techniek workshops. De Cultuurdag biedt dit allemaal en kan dus volledig worden samengesteld op basis van de wensen van de school, maar vooral op basis van de wensen van de kinderen. 

Cultuurdag en kunstdisciplines 

Naast een Cultuurdag waarbij kinderen kennis maken met diverse gave vormen van kunst, kan een Cultuurdag ook volledig in het teken staan van een bepaalde kunstdiscipline. Denk hierbij aan de disciplines dans, circus, beeldende kunst, digitale media, kunst & techniek, maakonderwijs, theater, literatuur en muziek. Het is bijvoorbeeld mogelijk een workshop programma samen te stellen met alleen maar dans workshops. Streetdance, hiphopdance, werelddans, dansexpressie, kleuterdans en ga zo maar door. Verschillende soorten dansen komen voorbij en de dag kan afgesloten worden met een presentatie voor ouders. Hetzelfde geldt voor andere podium disciplines, zoals circus en theater. Een heel ander voorbeeld is een Cultuurdag met alleen maar beeldende en technische workshops. De kinderen maken kunstwerken die aan het eind van de geëxposeerd kunnen worden. Ouders kunnen het werk van hun kind of kinderen komen bekijken. De Cultuurdag biedt in ieder geval tal van mogelijkheden!

Waarom een Cultuurdag?

Waarom zou je als school een Cultuurdag op je basisschool organiseren? Simpelweg omdat een Cultuurdag dé beste optie is om kinderen met diverse vormen van kunsteducatie en cultuureducatie, of juist specifieke vormen, kennis te laten maken. De Cultuurdag kan volledig op maat worden samengesteld. Wij luisteren graag naar jullie wensen als school en maken een cultuurprogramma, passend bij jullie budget en leerlingen. Niks is te gek, alles kan en alles mag! 

 

 

https://grotebroer.com