Uw bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Rijlessen in een automaat

Rijlessen in een automaat zorgt voor bepaalde mensen voor grote voordelen. Zo kun je beter in een automaat rijlessen wanneer je het extreem lastig vindt om in een handgeschakelde auto te rijden. Echter is het nog voordeliger voor mensen met faalangst of een medische aandoening. Verder is het misschien wel een super goed idee om juist voor een rijbewijs te kiezen voor een automaat, omdat je zo goed voorbereid bent op de toekomst. Hoe het nu uitziet gaan we alleen maar meer richting de elektrische auto’s en deze zijn allemaal een automaat.

Nadelen rijlessen in een automaat

Met een rijbewijs voor een automaat zul je nooit in een handgeschakelde auto mogen rijden, terwijl dit andersom wel zo is. Zodra je het automaat rijbewijs hebt gehaald komt er op je rijbewijs het nummer 78 te staan. Wanneer je na het behalen van je rijbewijs voor een tweedehandsauto gaat kijken zul je minder snel een automaat tegenkomen dan een handgeschakelde auto. Bij de nieuwere auto’s kom je hem vaker tegen, echter is hij dan zo duur dat je hem op die leeftijd nog niet kan betalen zonder gesponsord te worden. Met een automaat tot stilstand komen is supermakkelijk aangezien er alleen maar op de rem getrapt hoeft te worden. Echter reageert de rem van een automaat wel heel fel. Dit kan in het begin erg wennen zijn.

 

Waar kun je rijlessen in een automaat?

Het vinden van een rijschool die ook lesgeeft in een automaat is iets lastiger dan bij een handgeschakelde auto, maar zeker niet onmogelijk. Vooral in grotere steden zijn er veel te vinden. Neem als voorbeeld de stad Oosterhout. Wanneer je online ‘’rijschool Oosterhout‘’ intypt kom je meerdere resultaten tegen.

Wanneer je na het halen van een rijbewijs voor een automaat toch denkt dat je die voor een handgeschakelde auto wenst te hebben is dit niet lastig om te doen. Je hoeft namelijk alleen nog maar je praktijkexamen een keer opnieuw te doen.

https://rijschoolbreda.nl/rijschool-oosterhout/