Uw bedrijvengids
Bedrijven

Ringkerntrafo voor omzetten van de wisselspanning

Wilt u de wisselspanning omzetten naar een wisselspanning met een andere waarde? Dit kunt u doen met behulp van een ringkerntrafo, voluit ringkerntransformatoren genoemd. Dit is een speciale uitvoering van een kerntransformator. Het heet een ringkerntransformator omdat de kern de vorm van een ring heeft. Interessant weetje, toch? Op deze ringvorm zijn een aantal wikkelingen van koperdraad aangebracht. Deze windingen zijn zo goed mogelijk verdeeld over de omtrek van de ijzeren kern.

Hogere stroomdichtheid realiseren

Doordat de windingen goed verdeeld worden over de ijzeren kern van de ringkerntrafo, is het mogelijk om een gunstigere warmte uitstraling te bereiken. Daardoor is een hogere stroomdichtheid realiseerbaar. Maar er is meer! Doordat de afstand tussen de kern en de wikkelingen echt minimaal is, is een minder aantal windingen per volt nodig. Dat is ideaal, want de trafo verliest daardoor veel minder. Hier is een hoger rendement vanzelfsprekend het gevolg van.

Altijd een passende oplossing

Een ringkerntrafo kunt u bestellen bij Opijnen Transformer Solutions. Deze is bij dit bedrijf beschikbaar in verschillende vermogens, waardoor er voor iedere toepassing wel een geschikte variant bij zit. Het assortiment van Opijnen is zeer divers! Zo treft u in het aanbod een ringkentrafo aan met een vermogen van 230v, 12v, 24v of een ander voltage. De medewerkers van dit bedrijf leveren namelijk maatwerk, dus alles is mogelijk. Het is helemaal aan u en aan de situatie welke variant het best past.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die een ringkerntransformator biedt? Neem dan eens een kijkje op de website van Opijnen Transformer Solutions of neem contact op voor meer informatie. Trouwens: wist u dat u bij dit bedrijf ook terecht kunt voor de aanschaf van een scheidingstransformatoren of een drie fasen transformator? Neem dus zeker eens een kijkje op de website om over deze producten te lezen.

https://www.opijnen.com/