Uw bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Versimpel het beheer van uw vloot met operational leasing

Het beheren van een vloot van bedrijfswagens is noodzakelijk binnen een bedrijf en het kan tot een flinke administratieve rompslomp leiden. Niet bepaald iets waar je als bedrijf op zit te wachten. Ook is het onderhoud van een vloot bedrijfswagens een vaak onvoorspelbare kostenpost. Je hebt na verloop van tijd een heleboel verschillende wagens in gebruik, en onderhoud is voor ieder type weer anders. Verder zorgt het bezitten van een vloot bedrijfswagens ervoor dat er een hele klap geld vast zit in auto’s terwijl je dit geld heel graag voor iets anders zou willen gebruiken. Operational leasing kan een oplossing voor deze problemen bieden.

Laat operational leasing je administratie versimpelen

Verschillende auto’s, aangekocht op verschillende momenten. Allemaal met andere afschrijvingen, en allemaal met andere onderhoudsrekeningen. Kortom: een hel voor de administratie. Operational leasing zorgt ervoor dat je de administratie kan versimpelen. Doordat alle kosten die met je vloot gemoeid zijn, behalve de brandstofkosten en eventuele verkeersboetes dan, samen worden gevoegd in één vast maandelijks leasebedrag per auto heeft je administratie minder werk aan de auto’s. Dit zorgt ervoor dat je administratie zich kan focussen op wat echt belangrijk is, en dat je minder administratief personeel nodig hebt, waardoor je je personeelskosten omlaag kan brengen.

Operational leasing zorgt ervoor dat je kosten veel voorspelbaarder zijn

Iets wat als bedrijf uiterst onhandig is zijn onvoorspelbare kosten. Het onderhoud van bedrijfswagens is zo’n onvoorspelbare kostenpost. Je weet nooit wanneer er ineens een onverwacht gebrek optreedt bij een type auto waarvan jouw bedrijf er een paar dozijn van in gebruik heeft. Ineens moet je dan een hele klap geld betalen om al die auto’s te betalen. Niet bepaald een pretje. Operational lease maakt een einde aan deze onvoorspelbaarheid. Doordat er maar één vast maandelijks bedrag is betaal jij altijd hetzelfde, terwijl onverwacht hogere onderhoudskosten voor rekening van de leasemaatschappij zijn.

Operational leasing houdt geld vrij voor andere investeringen

Een vloot aan bedrijfswagens is een hele investering, en als jouw bedrijf geen autoverhuurder is is een vloot auto’s nou net niet waar je graag geld in hebt zitten. Je ziet jouw geld namelijk veel liever naar dingen gaan waar jouw bedrijf iets mee te maken heeft. Operational leasing stelt je in staat om nou precies dit te doen: doordat je alleen een vast maandelijks bedrag betaalt kan je het aankoopbedrag voor de auto’s in eigen zak houden, en dat geld gebruiken voor verdere uitbreiding van je bedrijf.

Vergemakkelijk de overstap naar elektrisch rijden met operational leasing

Iedereen wil wel elektrisch rijden. Elektrische auto’s kosten minder in gebruik en ze schaden het milieu een stuk minder. Het grote probleem is echter dat de aankoop van elektrische auto’s veel meer geld kost. Geld dat je nou eenmaal niet altijd hebt. Een lease auto elektrisch biedt hierin de uitkomst: doordat je enkel een vast maandelijks bedrag betaalt hoef je niet de hele auto te betalen, en kan je toch elektrisch rijden. Het geld dat je nu op brandstof bespaart kan je gebruiken om meer in je bedrijf je investeren, waardoor je bedrijf sneller kan groeien.