Uw bedrijvengids
Image default
Electronica en Computers

Nooit meer zonder inkt: altijd op tijd inktcartridges in huis

Zal je net zien: moet je een belangrijk document printen, zijn een of meer van je cartridges opeens leeg. Hoe voorkom je dat nou? Hier vind je tips om het inktniveau van je cartridges te controleren en voor het bestellen van nieuwe cartridges. Voordat we verdergaan: het is verstandig om sowieso een zwarte cartridge op voorraad te houden. Zo kun je altijd blijven printen. 

Inktniveau checken

Als de bodem van je inktcartridge in zicht komt, geeft je printer via het display of bedieningspaneel vaak een melding.

Heeft jouw printer geen display of toont hij daar het inktniveau niet? Dan kun je het inktpeil ook via je computer checken. Dat moet je dan wel met enige regelmaat en uit eigen beweging doen; een maandelijkse reminder in je agenda kan helpen. Mogelijk heb je bij de aanschaf van je printer een app geïnstalleerd op je computer; dat is de aangewezen plek om het inktniveau te controleren. Via de printopties van Windows of Apple kun je ook een check uitvoeren; lees de handleiding van je printer om te zien hoe.

Is je cartridge echt leeg?

Oké, de melding via je printer, app of Windows/Apple geeft aan dat je cartridges bijna leeg zijn. Dat betekent niet dat je meteen in actie moet komen: vaak zit er nog genoeg inkt in. 

Inkjetprinters geven de melding erg vroeg, om te voorkomen dat de kwaliteit van je prints daalt. Daarnaast reserveert de printer inkt voor een mogelijke printkopverstopping: er is dan altijd nog wat inkt aanwezig om de boel schoon te spuiten. 

Bij de meeste printers kun je de melding omzeilen door hem gewoon weg te klikken en lekker door te printen.

Makkelijk cartridges bestellen

Wel is het handig om de melding van je printer aan te grijpen om nieuwe cartridges te bestellen. Je koopt ze eenvoudig online. Aan de hand van je printermerk en/of het typenummer van je printer vind je bijvoorbeeld op 123inkt.nl een overzicht van geschikte inkt voor je printer. Dat kunnen originele of huismerkcartridges zijn. Je hebt ze al de volgende dag in huis!

Zakelijke printer leasen

Zit je toch regelmatig zonder inkt? Als je wat meer gaat printen en meerdere printers gebruikt, dan is een zakelijke printer leasen, vaak een laserprinter, het overwegen waard. Je kunt daarbij kiezen voor MPS: managed print services. Dit is een dienst waarbij je compleet wordt ontzorgd: van keuzehulp bij de aanschaf van je printer(s), tot installatie, service en onderhoud ervan. Zelfs automatische toezending van papier en toners behoort tot de mogelijkheden! Neem vrijblijvend contact op met een MPS-specialist zoals 123zakelijk, om te ontdekken of dit voor jouw bedrijf een optie is.