Uw bedrijvengids
Image default
Bedrijven

VOG nodig? Lees deze blog

Er kunnen veel verschillende redenen zijn waarom jij een VOG nodig hebt. Maar krijg jij wel een VOG? Wanneer krijg je geen VOG? En wat houdt dat eigenlijk precies in een VOG? Als jij je dit afvraagt dan ben je aan het juiste adres. In deze blog gaan we je alles vertellen over de VOG.

Allereerst wat is een VOG verklaring?

Een VOG is een verklaring waarin wordt verklaard dat jij geen bezwaar vormt voor de functie of het doel waarvoor de VOG aangevraagd is. Dit wil ook zeggen dat elke VOG aanvraag anders is. De eisen die op een VOG staan om een woning te huren zullen niet hetzelfde zijn dan de VOG eisen voor iemand dat gaat werken in de zorg bijvoorbeeld.

Wanneer is een VOG nodig?

Voor verschillende redenen kan er om een VOG gevraagd worden, dit kunnen bijvoorbeeld zijn als je een lidmaatschap bij een schietclub wilt afsluiten of soms als je een woning huurt. Ook kan een werkgever zelf beslissen of de werknemers een VOG moeten laten zien, maar er zijn ook bepaalde beroepen waar een VOG aanvraag verplicht is.

Deze beroepen zijn onder andere:

–          Onderwijzers

–          Taxichauffeurs

–          Pedagogisch medewerkers

–          Verpleegkundige

–          Mantelzorg

–          Functies met waardevolle goederen

–          Functies met vertrouwelijke informatie

Wanneer krijg je geen VOG?

Nu weten we waar we allemaal een VOG voor nodig kunnen hebben en ook dat elke VOG aanvraag verschillend is, maar wanneer krijg je geen VOG?

Vaak wordt gedacht dat als iemand al eens in contact is gekomen met justitie dat deze persoon dan geen VOG krijgt, dit is niet waar. Je krijgt geen VOG als je delicten hebt gepleegd dat relevant zijn aan de aanvraag van de VOG. Als iemand al eens opgepakt is voor winkeldiefstal is er dus nog een kans dat deze persoon een VOG verklaring krijgt als die wilt gaan werken als verpleegkundige.

https://www.vognodig.nl/blog/wanneer-vervalt-een-strafblad