Uw bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

Doorloop deze stappen bij het kiezen van een geschikte rolstoel

Bent u opzoek naar een rolstoel? Dan kan dit een lastige zoektocht zijn, omdat er veel verschillende rolstoelen zijn. Bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn en waar u op moet letten? Lees dan verder en kom erachter! 

 

Wat is het budget?

Het is belangrijk om als eerste bedenken wat uw budget is voor een nieuwe rolstoel. Als u een budget hebt bedacht kunt u gerichter zoeken en filteren op prijs. Houdt er ook rekening mee dat accessoires extra kosten met zich meebrengen. Als u graag duwondersteuning of een parapluhouder wilt, is het goed om daar rekening mee te houden als u het budget bepaalt. 

 

Wanneer wordt de rolstoel gebruikt?  

Naast het budget is het ook goed om na te denken waar en wanneer u de rolstoel voor gaat gebruiken. Als u van plan bent om gebruik te gaan maken van de taxi, is het belangrijk dat u een speciale rolstoel aanschaft die geschikt is voor een taxibus. Deze rolstoel moet dan voldoen aan een certificaat van ISO 7176-19 crashtest. Dit betekent dat de rolstoel een dynamische botsproef heeft ondergaan. Dit certificaat zorgt ervoor dat de rolstoel als extra zitplaats kan dienen en dat dit veilig is. 

 

Hoe vaak wordt de rolstoel gebruikt?

Het is ook verstandig om te bedenken hoe vaak u de rolstoel gebruikt. Het kan zijn dat u de rolstoel niet elke dag gebruikt, maar alleen wanneer u een dagje weg gaat. In deze situatie is het handig om een opvouwbare rolstoel aan te schaffen. Deze is namelijk makkelijk in te klappen en vervolgens achter in een auto te leggen. 

 

Laat u adviseren!

Als u deze vragen heeft beantwoord kunt u een stuk gerichter zoeken. Neem een kijkje op de website van Thuiszorgwinkel.nl en ontdek hun grote aanbod aan rolstoelen. Heeft u vragen over een rolstoel? Neem dan contact op en laat u adviseren.

https://thuiszorgwinkel.nl/