Uw bedrijvengids
Bedrijven

Voor een schonere en overzichtelijkere werkplek, gebruik een foliepers

In magazijnen van supermarkten wordt regelmatig een foliepers neergezet. Je hebt namelijk veel folie die van verpakkingen en pallets afkomen. Een pallet wordt namelijk helemaal in folie gewikkeld om valschade te beperken. Dozen kunnen nu eenmaal minder snel eraf vallen wanneer de pallets worden in- en uitgeladen in een vrachtwagen. Ook beschermt de folie tegen stof, vocht en zonlicht. Zo kun je de pallets wat langer netjes bewaren. Maar ook andere bedrijven die beschikken over magazijnen hebben dus te maken met veel folie wat er van de pallets af komt. Dit kun je niet bij restafval gooien want het afval moet je scheiden. Maar folie heeft vaak veel volume, daarom komt een foliepers heel goed van pas.

Het scheiden van afval en andere voordelen van de foliepers

Door het scheiden van afval ben je beter bezig voor het milieu. Restafval wordt namelijk verbrandt maar plastic kan nog opnieuw gebruikt worden. Zo hoeft er steeds minder plastic gemaakt te worden. En omdat er minder plastic gemaakt wordt, komt er ook minder in de natuur terecht.

De voordelen van een foliepers zijn dus dat een werkplek schoon en netjes blijft. Folie zorgt namelijk voor veel rotzooi en bestaat uit een grote volume. Door deze folie bij elkaar te persen tot (folie) balen scheelt het een hoop ruimte in het magazijn. Ook zit alle folie bij elkaar en is het afval gescheiden van restafval en papier/karton. Ook scheelt het in werktijd voor de werknemers, het enigste wat je hoeft te doen is de folie in de pers te gooien. Je hoeft niets bij elkaar te stoppen en je kunt het er gewoon handmatig of met een heftruck ingooien. Nadat de balen klaar zijn worden deze bij elkaar gebonden (allemaal automatisch) en komen deze uit de foliepers.