Uw bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Wat zijn de voordelen van kalenders voor een bedrijf?

Het succes van plannen

De tijd is een zeer belangrijk gegeven in ons leven. Voor ons als mens, maar ook voor een bedrijf. Daarbij komt het vooral neer op het indelen van onze tijd. Een goede tijdsindeling zorgt voor hogere efficiëntie en dat zorgt weer voor een succesvoller bedrijf. Gelukkig zijn er voldoende middelen bedacht om ons te helpen bij het indelen van onze tijd. Denk daarbij aan kalenders, agenda’s en planners. Waar ieder voor zich al vaak gebruik maakt van een agenda of planner, is het binnen een bedrijf ook handig om gebruik te maken van een algemene kalender. Het voornaamste verschil tussen een kalender en bijvoorbeeld een agenda is de plaats. Een kalender hangt centraal en is voor iedereen inzichtelijk. In dit artikel bespreken we de voordelen van het gebruik van een kalender binnen een bedrijf.

Betrokkenheid haalt het beste naar boven

Een afdelingskalender zorgt voor meer betrokkenheid onder werknemers. Betrokken werknemers zetten zich beter in voor het bedrijf, ze voelen meer verantwoordelijkheid. Door een gezamenlijke kalender geeft het bedrijf inzicht en verwachting aan haar medewerkers. Een team ziet de doelen en de deadlines waar ze zich voor inzetten en de kalender visualiseert de behaalde successen. Het teamgevoel groeit als er weer een succes is behaald en vervolgens afgestreept kan worden op de kalender. Op die manier creëert de werkgever of leidinggevende betrokkenheid binnen een afdeling of het hele bedrijf. U kunt ervoor kiezen om één kalender op de werkvloer te plaatsen, maar bureakalenders maken met logo is ook een aanrader. Zo heeft iedereen op zijn of haar bureau een kalender met belangrijke data. 

Persoonlijk naar elkaar én naar de bedrijfsrelaties

Binnen de voordelen van een kalender is er één belangrijk voordeel op het menselijke vlak. Een kalender zorgt voor connectie tussen collega’s. De werkgever kan er bijvoorbeeld voor kiezen om ook persoonlijke mijlpalen van werknemers te vermelden op de kalender. Op deze manier is iedereen op de hoogte van wat er in elkaars leven speelt. Dit draagt bij aan de verbetering van relaties tussen werknemers. Iemand die jou op persoonlijk vlak kent, kan ook beter inschatten waarom jij bepaalde keuzes maakt, of problemen op een bepaalde manier oplost. Daarnaast dient een kalender ook als een attent en praktisch relatiegeschenk. De relatie associeert de fijne kalender met het betreffende bedrijf en dit zorgt voor een positief gevoel.

Flexibel met de tijd

Ten slotte bespreken we de flexibiliteit van een kalender. Ze komen in alle soorten en maten. Kies wat het beste binnen jouw bedrijf past. Een jaarkalender zorgt voor een groter overzicht, terwijl maand- of weekkalenders de korte termijndoelen goed weergeven. Een combinatie van verschillende kalenders is uiteraard ook mogelijk. Werknemers kunnen vaak een goed inzicht geven in wat voor hen het beste werkt.

Plan uw succes

Een kalender heeft dus genoeg voordelen voor een bedrijf én haar werknemers. Maak een start met de kalender, gebruik de tijd in u voordeel en plan het succes van uw bedrijf. Het is nu mogelijk om kalenders voor 2022 bestellen met een logo of met uw bedrijfsnaam waarmee u de rest van het jaar de planning op orde hebt.