Uw bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Wonen in Valkenburg: zo kunt u een woning bemachtigen

Valkenburg aan de Geul is een bekende plek in Zuid-Limburg die zowel onder locals als onder toeristen populair is. Denk aan de tientallen terrassen die u kunt bezoeken in de zomer of aan de grote Kerstmarkt in december. Het is dan ook een veelzijdige plek voor jong en oud. Daarnaast is Valkenburg ook te herkennen aan zijn mooie natuur en de grotten niet te vergeten. Vandaar dat de plek dan ook de bijnaam mergelstadje heeft. Dit maakt wonen in Valkenburg dan ook erg populair. Bent u geïnteresseerd in het wonen in Valkenburg? Lees dan deze tips!

Woningmarkt Valkenburg

Bent u geïnteresseerd in het kopen van een woning in Valkenburg? Dan is het aan te raden al wat informatie te hebben over de woningmarkt in dit mergelstadje. Het meest voorkomende type woning in Valkenburg is een eengezinswoning. Maar liefst 51% van de woning in Valkenburg zijn een eengezinswoning. Hierna zijn de portiekflats het meest populair. Zo’n 22% van de woningen in Valkenburg zijn een portiekflat. Daarnaast zijn herenhuizen, galerijflats en benedenwoningen ook te vinden in dit stadje. Alle drie hebben een aandeel van zo’n 4% van alle typen woningen.

Met een gemiddelde vraagprijs van €621.763 ligt Valkenburg iets boven het landelijk gemiddelde. Daarnaast staat een koopwoning gemiddeld zo’n 37 dagen te koop. Bent u eerder geïnteresseerd in het huren van een woning? Ook deze kunt u vinden in Valkenburg.

De juiste makelaar

Bij het kopen of verkopen van een woning kan een makelaar niet ontbreken. Bij een verhuizing komt namelijk een hoop kijken. Een makelaar kan hierbij goed helpen. In Valkenburg zijn er meerdere makelaars actief die u kunnen helpen met het kopen of verkopen van een woning. Daarnaast zijn er in Valkenburg ook voldoende makelaars actief die ook een groot aanbod huurwoningen aanbieden. Kortom, een makelaar in Valkenburg kan er maar net voor zorgen dat u die ene woning weet te kopen.

Bent u geïnteresseerd in het verkopen van uw woning? Ook hierbij kan een makelaar veel voor u betekenen. Bovendien is het aan te raden uw woning te laten taxeren. In Valkenburg zijn er genoeg makelaar die u kunnen adviseren en helpen, afgestemd op uw wensen en eisen.

https://www.boon-heuvelland.nl/makelaar-valkenburg/