Uw bedrijvengids
Internet

De beste manier om te fotograferen in kikkerperspectief

Met fotocamera’s zijn prachtig effecten te maken. Het fotograferen is steeds creatiever geworden. Lees in deze tekst over de vogel- en kikkerperspectief betekenis. Maar ook over de afstandbediening van de spiegelreflexcamera en de onderwatercamera.

Hoe houdt je je camera vast

De meeste beginnende natuurfotografen oefenen thuis op een huisdier. Aldaar komen al snel de eerste foutjes naar boven. Zo is een hond of kat in huis zelden mooi te fotograferen, en dat komt door een achtergrond bestaande uit stoel- en tafelpoten. Buiten op een gazon lukt het al stukken beter om dat sfeerplaatje te schieten. Mits de kat niet in een boom zit worden alle foto’s genomen als de fotograaf gehurkt zit of op één knie. In feite probeer je het dier op ooghoogte vast te leggen. Wel eens overwogen om nog verder naar beneden te gaan? Dat is trouwens de hele kikkerperspectief betekenis, je zakt nog iets lager zodat je een mooie lucht als achtergrond hebt i.p.v. een grasveld. Een aanrader is de Canon camera op een klein statief zetten, en dan afdrukken met de afstandbediening van de spiegelreflexcamera. Met het standpunt van de camera is dus veel aan effecten te creëren.

Een andere manier van filmen

Werken met een onderwatercamera lijkt ingewikkeld, maar is het juist niet. Terwijl de meeste dieren schuw zijn, waardoor je bij natuurfotografie al snel met een telelens moet werken, zijn vissen juist nieuwsgierig. Als je met een simpele snorkeluitrusting van een discounter in sportspullen een sloot induikt, dan komen na een tijdje de karpers bij je kijken. Het lijkt wel als of de vissen graag voor je onderwatercamera poseren. De kans is bijzonder groot dat de foto’s scherp zijn, heel anders dan vogels fotograferen met een telelens wat eigenlijk niet zonder statief kan. Een Canon camera geeft de kleuren mooi weer.

https://camerareus.nl